Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Učestvovaće bokseri iz šest država: Bokseri Podgorice u Regionalnoj ligi

Nedostatak kvalitetne lige, u kojoj često mnogi ostanu ''neupareni'', te međunarodnih turnira, uslovio je da neki od njih na ring izađu jednom ili dva puta godišnje, čime je i njihov napredak i razvoj prilično usporen. Osim kod nas, veliki problem imaju i zemlje u regionu, a to je posebno izraženo u posljednje vrijeme zbog korone, koja je gotovo potpuno zaustavila boks

U crnogorskom boksu u posljednje vrijeme pojavio se talas novih, mladih takmičara, koji pokazuju ogroman potencijal i bude nadu da svojim rezultatima mogu vratiti slavu ovom sportu, koji je nekad imao.

Međutim, i pored skromnih uslova i velikog talenta, poseban problem predstavlja što imaju jako malo mečeva.

Nedostatak kvalitetne lige, u kojoj često mnogi ostanu ”neupareni”, te međunarodnih turnira, uslovio je da neki od njih na ring izađu jednom ili dva puta godišnje, čime je i njihov napredak i razvoj prilično usporen.

Osim kod nas, veliki problem imaju i zemlje u regionu, a to je posebno izraženo u posljednje vrijeme zbog korone, koja je gotovo potpuno zaustavila boks.

Baš zbog toga i došlo se na ideju o pokretanju Regionalne lige u boksu, koja bi trebala da počne za nekih mjesec, a u konkurenciji osam klubova iz šest država, učestvovao i BK ”Podgorica”.

– Ovo je sjajna prilika za boks u okruženju. Smatram da bi tako imali mnogo više mečeva, a da bi naši mladi takmičari dobili konačno mogućnost da kroz što više jačih mečeva napreduju. Drago mi je da ćemo imati ovu mogućnost, jer u ovom trenutku Regionalna liga je spas za boks – kazao je Predrag Radošević, sportski direktor BK ”Podgorica”.

Nekadašnji član BK Podgorica, koji je na profesionalnom ringu imao 37 borbi, ostvario je 34 pobjede i tri poraza, a osim poraza od Saidija u Podgorici, poražen je oba puta u mečevima za titulu, od Feliksa Šturma i Lijama Smita, smatra da bi Podgorica mogla da dobije pojačanja u određenim kategorijama.

– Imamo već određene razgovore sa pojedinim crnogorskim klubovima, tako da bi par takmičara iz drugih klubova nastupili za nas u ovoj ligi, tako da bi praktično svi bili na dobitku, objašnjava Radošević.

Najveći problem svakako predstavljaće finansije, ali Radošević i ljudi iz kluba već traže sponzora, kako bi svojim takmičarima mogao da obezbijedi i učešće u regionalnom takmičenju, ali i simbolične premije.

– Poznato je da kuburimo sa finansijama, a ovo takmičenje zahtijeva finansijsku pomoć i zato tražimo sponzora, koji bi nam pomogao da iskoristimo ovu šansu. Ova liga za boks je poput ABA lige u košarci, ali je sa finansijske strane gledano to je u odnosu na troškove u drugim sportovima znatno manji izdatak. Bokserski savez ima već preuzete obaveze koje mora ispuniti, ali i određene dugove koji su ostali od ranije, tako da sada nije realno očekivati podršku Saveza. Međutim, iskreno vjerujem da ćemo uz pomoć sponzora imati priliku da budemo u ovom takmičenju, koje će sigurno izazvati veliku pažnju, naglasio je Radošević.

Kada su u pitanju ambicije, trener Podgorice Dragan Đuričković je jasan.

– Očekuju nas jaki mečevi, ali ako sve kategorije popunimo dosta dobro, vjerujem da bi mogli da budemo konkurentni. Timovi bi bili podijeljeni u dvije grupe sa po četiri tima, što znači da bi imali ti domaćinstva i tri gostovanja, a onda bi prve dvije ekipe iz grupa nastavljale takmičenje. Vjerujem da bi bili konkurentni da se borimo za jedno od prva dva mjesta, odnosno da jurimo prolaz u četiri najbolja tima, objasnio je Đuričković.

Predrag Radošević uvjeren je da će BK Podgorica za ovako značajan projekat dobio i podršku Glavnog grada.

– Gradonačelnik Vuković bio je sportista, zna da prepozna prave vrijednosti, tako da sam siguran da ćemo imati podršku grada, koja bi bila od izuzetnog značaja i za klub, koji treba da reprezentuje grad i državu, ali istovremeno da doprine boljitku za ovaj sport u Podgorici, naglasio je Radošević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve