Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ubjedljiv preokret Hrvata, ugašeni snovi Kanade

Utakmica na stadionu Kalifa internešnel u Al Rajanu završena je rezultatom 4:1 za Hrvatsku

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobijedila je selekciju Kanade u meču drugog kola F grupe Svjetskog prvenstva u Kataru.

Utakmica na stadionu Kalifa internešnel u Al Rajanu završena je rezultatom 4:1 za Hrvatsku.

Poveli su Kanađani najbržim golom na Mundijalu u Kataru. Igrao se drugi minut Bukenen je odlično centrirao sa desne strane, a Alfonso Dejvis pravovremeno utrčao i udarcem glavom savladao nemoćnog golmana Livakovića.

Međutim, nije to poremetilo hrvatske fudbalere. Poništen gol Andreja Kramarića zbog ofsajda u 26. minutu najavio je ono što će ubrzo uslijediti.

Upravo je Kramarić izjednačio u 36. minutu. Perišić je na lijevoj strani lukavo proigrao Kramarića koji iz blizine uspijeva da matira golmana Milana Borjana – 1:1.

Hrvatski fudbaleri uspjeli su da preokrenu rezultat minut prije kraja prvog poluvremena. Juranović je proigrao Marka Livaju, koji je spretno prošao kroz obranu Kanađana i preciznim udarcem savladao nemoćnog Borjana.

U drugom poluvremenu Kanađani su pokušali da dođu do izjednačenja, međutim pokazalo se da uz solidan napad, imaju slabu odbranu. To su Hrvati znali da iskoriste i postigli još dva gola.

U 70. minutu Andrej Kramarić je nakon asistencije Ivana Perišića postigao svoj drugi gol na meču, a konačan rezultat postavio je rezervni igrač Lovro Majer u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

Golman Crvene zvezde Milan Borjan je sa nekoliko odličnih intervencija spriječio još teži poraz Kanađana.

Nakon što je Hrvatska u prvom kolu remizirala bez golova sa Marokom, a Kanada izgubila od Belgije, ovaj rezultat znači i da je Kanada definitivno izgubila sve šanse za prolaz u nokaut fazu.

U posljednjem kolu ove grupe u četvrtak 1. decembra sastaju se Hrvatska – Belgija i Maroko – Kanada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve