Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

U21: Mladi sokoli žele pobjedu u startu

Pored Kazahstana, rivali Crne Gore u grupi su Španija, kao apsolutni favorit, kao i Izrael, Sjeverna Makedonija i Farska Ostrva

Mlada reprezentacija Crne Gore sjutra veče od 20:30 časova na Gradskom stadionu u Podgorici dočekuje Kazahstan u okviru prvog kola grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Foto: Fscg.me

Cilj u ovom meču je pobjeda, kako bi se na pravi način otvorio novi ciklus.

“Za razliku od nekih prethodnih, ova generacija nema neku ekstra zvijezdu, ali mislim da imamo dobar kvalitet u svim linijama tima. Mislim da je ovo generacija koja prati moderne trendove, koja ima brzinu u napadačkom dijelu, igrače koji igraju u velikim klubovima i koji su najavili veliki potencijal. Mnogo očekujemo od ove selekcije, što mi je drago. I treba tako da razmišljamo, jer samo ako postavimo visoke ciljeve možemo i da ih ispunimo”, kazao je na današnjoj pres konferenciji selektor Miodrag Vukotić.

Za Vukotića će ovo biti debi u takmičarskim mečevima na klupi U-21 selekcije.

“Mnogo je važno da dobro krenemo i da imamo mirnu situaciju pred nastavak kvalifikacija. Dobro smo radili prethodnih dana, iako smo imali probleme sa povredama. Momci koji su tu su spremni, vjerujem da će dati sve od sebe da ostvarimo cilj, a cilj je pobjeda. Razmišljamo samo o ovoj utakmici, ona je za nas svojevrsno finale. Tek kad se završi meč sa Kazahstanom, moći ćemo da se okrenemo narednim utakmicama”, poručio je Vukotić.

Pored Kazahstana, rivali Crne Gore u grupi su Španija, kao apsolutni favorit, kao i Izrael, Sjeverna Makedonija i Farska Ostrva.

“Vjerujem u ove momke, nećemo se pomjeriti nijednom rivalu, niti predati unaprijed. Uostalom, zašto da se borimo za drugo mjesto, zašto da ne idemo na prvo? Sigurno nećemo igrati isto protiv Kazahstana i Španije, ali i Špancima ćemo se suprotstaviti tako da možemo da ih ugrozim”, istakao je selektor.

Igru na tri boda najavio je i golman Lazar Carević.

“Tri boda su imperative u ovoj utakmici, jer ne razmišljamo o tome da igramo na bod, takav pristup može da nam se osveti. Idemo na pobjedu, ne samo protiv Kazahstana, već protiv svih ekipa u grupi. Imamo kvalitet, a ako uđemo skoncentrisani i odlučni, kvalitet će doći do izražaja. Ako se budemo borili i ginuli za svaku loptu, možemo da se nosimo i sa njima”, rekao je talentovani čuvar mreže Barselone B.

Sudijski tim za utakmicu Crna Gora – Kazahstan činiće arbitri iz Gruzije. Glavni sudija meča je Giorgi Kruašvili, asistiraće mu Levan Varamišvili i Giorgi Elikašvili, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Georgi Kikačeišvili.

Ulaz na Gradski stadion biće slobodan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve