Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

U15: Mladi Jadranaši prvaci Crne Gore

Jadranaši su imali igrača više, publiku, koja ih je bodrila tokom cijele utakmice. Može se reći da rezultat ne prikazuje u cjelosti sjajnu igru Novljana, koji su pružili protivniku jak otpor i zasluženo došli do trofeja

Vaterpolisti Jadrana Carine 2005. godište osvajači su završnog turnira prvenstva Crne Gore, u Herceg Novom. Izabranici Filipa Andrića savladali su u polufinalu Budvu 12:2, a za trofej preplivali Cattaro 4:3, na bazenu na Škveru.

Foto: Radiojadran.com

Jadranaši su imali igrača više, publiku, koja ih je bodrila tokom cijele utakmice. Može se reći da rezultat ne prikazuje u cjelosti sjajnu igru Novljana, koji su pružili protivniku jak otpor i zasluženo došli do trofeja.

Trener Filip Andrić kazao je nakon utakmice da je veoma srećan radi svoje ekipe, radi podizanja njihovog samopouzdanja.

“Nakon turnira u Dubrovnku “Tomo Udovičić”, gdje smo bili četrnaesti, znali smo da to nije realna slika. Danas smo odigraliutamicu na najvećem mogućem niovu. Djeca su obavila ono što sam od njih tražio i rezultat je došao. Ekipi Cattara čestitam na fer i korektnoj igri. Jako su dobra ekipa, dobro vođeni s klupe”, istakao je Andrić.

Dodao je da je ovu utakmicu, igrača do 14. godina, bilo veoma lijepo gledati, jer se moglo vijdeti dosta toga što su igrači pružili.

Jadranaši su prvog dana završnog turnira, u polufinalu, pobjedom protiv Budve 12:2 (3:1; 6:1; 2:0; 1:0) obezbijedili borbu za prvo mjesto. Za Novljane tri gola dao je Stefan Vico, po dva su upisali Kontić Šćepan i Huter Sava. Simović Krsto, Hadžić Meldin, Bukejlović Dimitrije, Šekularac Andrija i Đukić Rade povećali su rezultat sa po jednim golom. Kod Budvana po gol dali su Dragović danilo i Dimić Stefan.

Narednog dana, u borbi za trofej prvaka države, Novljani su, uz mali broj golova, bili čvrsti protiv VA Cattaro 4:3 (0:0; 2:2; 1:0;1:1). Utakmicu je sudio sudijski par Stanko Ivanovski i Mišković Veselin. Jadranaš Danilo Stupar sa dva gola “potopio” je odbranu Kotorana, a Meldin Hadžić i Dimitrije Bukejlović bili su sjajni sa po jednim, ali vrlo važnim, golom. Kod Cattara Ivan Marković, Nemanja Savić i Milan Nikaljević upisali su po jedan gol.

Foto: radiojadran.com

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve