Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

U Sutjesci ne brinu: Neuspjeh u derbiju ne znači sezonu bez titule

Činjenica je da su Podgoričani ponovo bili uspješniji. Ne bolji

U posljednjih nekoliko sezona nije se igrao bolji derbi u Crnoj Gori od onog koji je bio kraj Bistrice prije dva dana, a kad se to kaže podrazumijeva se da se broje lijepe akcije, šanse, pogoci, broj gledalaca, fer-plej…

Istina, za kompletan utisak izostali su, zbog kazne, navijači Budućnosti, mada nijesu bili glasni ni oni što su ispunili istočnu tribinu stadiona kraj Bistrice gotovo do posljednjeg mjesta, sve dok sudija Nikola Dabanović nije napravio prvu ozbiljniju grešku.

Od tog momenta, nenavijački, ali fudbalski, Nikšićani su zaigrali mnogo bolje, ali to je već bilo drugo poluvrijeme i već su domaći morali da jure prednost protivnika, bez nekoliko standardnih prvotimaca, formacijski prekomandovani…

Ipak, nije izostala njihova želja, šanse su se ređale, tresla se prečka Podgoričana, priliku su dobili i najmlađi prvotimci Nenada Brnovića, a strateg im nema na čemu zamjeriti.

No, broje se golovi i bodovi, a šanse, zalaganje i priče o iskustvu i nezrelosti se zaboravljaju, pa i kad je riječ o mečevima u kojima se odlučuje ko će biti lider, šampion…

Činjenica je da su Podgoričani ponovo bili uspješniji. Ne bolji.

Imali su dva šuta na gol i iskoristili „najslađi“ momenat, a to je finiš prvog poluvremena. Gol, vrijedan tri boda, vrijedan liderske pozicije u triju s Nikšićanima i Tuzanima.

Neki bi rekli, tek se sad „zakuvao“ šampionat, ali iskusniji smatraju da je on tek počeo, jer u ovim konstalacijama to ko će na kraju ponijeti pehar odlučuje osam derbija i još po koji uzgredni bod, ili sva tri.

Uobičajeno, nezadovoljan je onaj koji izgubi i slavi onaj koji je dobio, ali nakon posljednjeg susreta Sutjeske i Budućnosti iz izjava stratega tih timova nije se mogao steći takav utisak.

Džudović je zadovoljan samo zbog pobjede, ali i priznaje da im je sreća bila saveznik, a Brnović je zadovoljan igrom, žaleći za propuštenim prilikama.

Poptunu dominaciju su domaći imali u drugom poluvremenu, a kako se bližio kraj susreta Nikšićani su sve češće bili u kaznenom prostoru Budućnosti, pa i petercu.

Golman i kapiten Sutjeske Vladan Giljen u toku tri prekida bio je u ulozi centarfora… No, ipak se nije dalo Brnovićevoj ekipi i nije se mogao ponoviti scenario da golman donese bodove zlata vrijedne i doživljaj za prepričavanje.

Kapiten Sujeske, golman Vladan Giljen, žali zbog minimalnog poraza svog tima.

“Što da se kaže nakon ovakve utakmice. Nijesmo počeli kako treba i to je jasno, ali u nastavku smo samo mi igrali. Fudbalski rečeno Budućnost se „provukla“. Ponovo nijesmo prvi na tabeli, ali šampionat je dug, mi trenutno imamo velikih kadrovskih problema… Za otrežnjenje nekad trebaju i ovakve utakmice. Ne odustajemo od svojih planova, priču o Kup takmičenju smo dokrajčili za ovu jesen, pa možda nas je i ta borba na dva fronta koštala kojeg boda, ali… Žao mi je što nijesmo pobijedili Budućnost, jer vidjelo se da smo bolji rival. Imamo prilika do kraja šampionata da popravimo utisak u međusobnom skoru, ali me raduje što se u ovom derbiju igrao dobar fudbal, što je bila dobra atmosfera”, zaključio je Giljen.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve