Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

U Srbiji svi mečevi sumnjivi, osim oni najsumnjiviji, Crvene zvezde

Nišlije negiraju da je igračima Inđije nuđen mito uoči meča…

Srpski fudbal prodrmala je vijest da je igračima Inđije nuđen mito pred revanš meč baraža za popunu Mozzart Bet Superlige, sa niškim Radničkim.

Prijave fudbalera kluba iz Srema poslate su na adrese oficira za integritet, nadležnima u Fudbalskom savezu Srbije i tužilaštvu, a povodom cijele situacije oglasili su se i sa Čaira.

Radnički je nadoknadio minus iz prvog meča, opstao u Mozzart Bet Superligi i iz kluba tvrdeda nemaju saznanja o događaju za koji su optuženi, te da vjeruju da će državni organi otkriti istinu i sankcionisati podnosioce lažne prijave.

Prvotimci Inđije su naveli imena i prezimena osoba koje su im nudile mito uoči revanša na Čairu, a takođe su i naveli sadržaj razgovora. Na potezu je tužilaštvo, Nišlije sve negiraju i pride su iz Radničkog osudili nemile događaje ispred hotela.

Saopštenje niškog kluba prenosimo u cijelosti:

“FK Radnički Niš je za poštovanje svih zakona Republike Srbije. Radnički daje punu podršku državnim organima da utvrde sve činjenice povodom optužbi iz FK Inđija. U svakom slučaju, mi kao Uprava Radničkog nemamo saznanja o događaju za koji nas optužuju i želimo da državni organi u što kraćem vremenskom roku utvrde činjenice i odbace sumnju sa FK Radnički. Vjerujemo da će nadležni državni organi brzo otkriti istinu i da će i oni za koje se utvrdi da su podnijeli lažne prijave biti sankcionisani u skladu sa zakonima Republike Srbije. Naglasili bismo i da FK Radnički osuđuje nemili događaj koji se desio ispred hotela u Nišu u kome su bili smješteni fudbaleri i stručni štab FK Inđija, kada su neodgovorna lica na parkingu izbušila gume na autobusu i po pitanju ovog događaja apelujemo na PU Niš da pronađu počinioca u što kraćem vremenskom roku. Do okončanja istrage FK Radnički Niš se neće više oglašavati po ovom pitanju a da će nakon toga protiv podnosioca prijave, ako se utvrdi da su lažne i koriste se u cilju diskreditacije FK Radnički, adekvatno reagovati i podneti prijave protiv istih”, stoji u dopisu Radničkog iz Niša.

U srpskom fudbalu je sve više afera oko namještanja utakmica, jedino ona najsumnjivija,  Crvena zvezda igra regularne utakmice i nije pod sumnjom nadležnih istražnih organa, iako i vrapci na grani znajuda je niko ne smije pobijediti kako predsjednik svega i svačega u Srbiji ne bi imao košmaran dan ili noć.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve