Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

U sokolovom gnijezdu: Kosović smirio Astanu, Đurđević i Vujnović nastavljaju da tresu mreže

*Učinak je urađen za igrače koji su se našli na dva posljednja spiska selektora Miodraga Radulovića

Đurđević, Foto: Dnevne novine

Milan MIJATOVIĆ (MTK): Odličan vikend za našeg golmana, koji je sačuvao mrežu u derbiju Budimpešte i protiv najboljeg kluba Mađarske Ferencvaroša (0:0).

Matija ŠARKIĆ (Birmingem): Njegov klub bolji od Svonzija (2:1) – kod gola Velšana nije imao mnogo šansi, pošto se našao oči u oči sa protivničkim napadačem.

Miloš DRAGOJEVIĆ (Budućnost): Zbog povrede branio samo u prvom poluvremenu na meču sa Iskrom (i to pokušao pod injekcijama) – kod primljenog gola nije mogao da reaguje, nakon što je njegov saigrač Vladan Adžić skrenuo loptu u mrežu.

Jasmin AGOVIĆ (Rudar): Savladan u meču protiv Dečića (1:1) – kod gola nije imao ni sreće jer se lopta nakon stative odbila na nogu Iljira Camaja.

ODBRANA

Stefan SAVIĆ (Atletiko M): Zbog povrede koju je zaradio pred prethodno okupljanje reprezentacije preskočio i meč “kolćonerosa” protiv Sosijedada (2:2).

Marko SIMIĆ (Liepaja): Oporavio se od povrede i igrao u drugom dijelu finala Kupa Letonije, ali nije uspio da pomogne svom klubu da osvoji trofej – Rigas je slavio sa 1:0.

Žarko TOMAŠEVIĆ (Astana): U velikom derbiju Kazahstana protiv Kairata pokušao da interveniše nakon jednog napada aktuelnog šampiona, ali je odbio loptu tačno na nogu saigrača iz reprezentacije Kosovića, koji je tako riješio derbi (1:0).

Adam MARUŠIĆ (Lacio): Košmaran vikend za našeg fudbalera i Lacio – “bjankoselesti” razbijeni od Verone (4:1), naš fudbaler odigrao cijeli meč na “Bentegodiju”.

Marko VEŠOVIĆ (Karabag): Zamijenjen početkom drugog poluvremena u porazu Karabaga od Sabaila (3:1).

Igor VUJAČIĆ (Partizan): Odbrana Partizana u ovom kolu savladana, ali bila je to još jedna odlična partija našeg štopera i novi trijumf “crno-bijelih” (3:1). Partizan je tokom prvih 13 kola primio samo četiri gola što dovoljno govori i o Vujačićevoj igri.

Risto RADUNOVIĆ (FCSB): Njegova Steaua danas igra meč 13. kola protiv Farula iz Konstance.

Marko VUKČEVIĆ (UTA Arad): Njegov klub sjajno igra ove sezone, a juče je savladao i Akademiku Klinčeni (3:0) – naš bek (igrao 85 minuta) standardno dobar po desnoj strani.

Ilija MARTINOVIĆ (Maribor): Treći meč zaredom odgledao sa klupe za rezervne igrače – i to nakon što je dugo bio nezamjenjiv u timu sa “Ljudskog vrta”.

Meldin DREŠKOVIĆ (Sutjeska): I nakon 12. runde odbrana kojom komanduje ostala je na svega tri primljena pogotka – mladi štoper i Sutjeska ovog vikenda bolji od Jezera (2:0) u gostima.

VEZNI RED

Nikola VUKČEVIĆ (Levante): Bio na klupi u ludom meču protiv Sevilje (poraz 5:3), ali zbog nedavne povrede na treningu reprezentacije ni ovog puta nije ulazio.

Nebojša KOSOVIĆ (Kairat): Riješio veliki derbi Kazahstana – njegov gol nanio Astani prvi poraz u prvenstvu još od jula i koliko-toliko vratio šampiona u igru.

Marko JANKOVIĆ (Beitar J): Nije bio u sastavu Beitara u ovom kolu.

Aleksandar ŠĆEKIĆ (Partizan): Igrao od 50. minuta protiv TSC-a (3:1) – u finišu imao dobar pokušaj glavom.

Sead HAKŠABANOVIĆ (Rubin): Odigrao dobar meč protiv Ufe u gostima, ali Rubin ni pet meč zaredom nije stigao do pobjede (1:1).

Dušan LAGATOR (Visla Plok): Postigao gol (dobro se snašao nakon gužve u kaznenom prostoru) za izjednačenje njegovog tima protiv Leha iz Poznanja – ipak, do je kraja njegova Visla potonula – 4:1.

Igor IVANOVIĆ (Budućnost): Novo kolo – novi gol. Igor Ivanović je udarna igla šampiona u napadu, a protiv Iskre postigao je sedmi gol u prvenstvu i izdvojio se na vrhu liste strijelaca.

Miloš RAIČKOVIĆ (Budućnost): Ovog puta nije bilo atraktivnih golova, ali je vezista Budućnosti upisao tri asistencije u trijumfu protiv Iskre – 4:1.

Draško BOŽOVIĆ (Dečić): Imao nekoliko dobrih proigravanja za svoje saigrače – u svakom slučaju polako postaje ključni igrač tima iz Tuzi.

Kristijan VULAJ (Dečić): Igrao do 79. minuta u remiju sa Rudarom – 1:1.

Vladimir JOVOVIĆ (Sutjeska): Ponovo jedan od boljih u dresu lidera Telekom 1. CFL – Sutjeska savladala Jezero u gostima (2:0).

NAPAD

Stevan JOVETIĆ (Herta): Nakon oporavka od povrede drugo kolo zaredom proveo na klupi za rezervne igrače – Herta bez njega stigla do velike pobjede protiv Borusije Menhengladbah (1:0)

Stefan MUGOŠA (Inčon): Još je nedovoljno oporavljen nakon povrede koju je zaradio na meču Crne Gore protiv Gibraltara, pa nije bio u sastavu Inčona protiv Pohanga.

Fatos BEĆIRAJ (Astana): Igrao oko sat u derbiju Kazahstana protiv Kairata, ali nije uspio da pomogne Astani da slavi i sačuva lidersku poziciju na tabeli.

Uroš ĐURĐEVIĆ (Sporting Hihon): Treće kolo zaredom strijelac u Segundi – nakon Ovijeda i Alkorkona, zatresao i mrežu Valjadolida. Ipak, nedovoljno da Hihon izbjegne poraz (2:1). Bio je to njegov peti pogodak u prvenstvu.

Njegov pogodak pogledajte ovdje.

Nikola VUJNOVIĆ (Voždovac): Ponovo strijelac – nakon kornera majstorski skrenuo loptu u gol Radnika. Bio je to njegov sedmi gol u šampionatu Srbije i trenutno je treći na listi strielaca Superlige. Tim “sa krova” slavio sa 3:1.

Milutin OSMAJIĆ (Kadiz): Odigrao cijeli meč za B tim Kadiza – zbog dešavanja u jednom od noćnih klubova u Andaluziji, klub odlučio da ga kazni tako što je jedno vrijeme nosio dres rezervnog tima. Ipak, od juče ponovo je dio A ekipe.

Učinak je urađen za igrače koji su se našli na dva posljednja spiska selektora Miodraga Radulovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve