Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

U nedjelju CG derbi u ABA ligi: Meč koji uvijek donosi nešto posebno

Obje ekipe u 13. crnogorski okršaj u regionalnom takmičenju ulaze nakon pobjeda u Evropi. ''Plavi'' su srušili Valensiju na svom terenu, dok su ''mornari'' pregazili Iraklis u Fibinom Evrokupu

Prethodnih godina svaki njihov duel donosio je nevjerovatnu borbu, žestoke duele, za ponos svih u malenoj balkanskoj ljepotici. Međutim, pred ovo raspoloženje u naša dva najjača kluba – jedni su u super ritmu sa pet pobjeda i jednim porazom, dok drugi još uvijek čekaju na slavlje.

I zbog toga apsolutni favorit se zna – košarkaši Budućnost Volija u šestoj rundi Admiralbet ABA lige dočekuju Mornar Barsko zlato (nedjelja, 17h, RTCG 2).

Obje ekipe u 13. crnogorski okršaj u regionalnom takmičenju ulaze nakon pobjeda u Evropi. ”Plavi” su srušili Valensiju na svom terenu, dok su ”mornari” pregazili Iraklis u Fibinom Evrokupu.

– Kao i pred svaku utakmicu koju igramo u ”Morači” – jedini cilj je pobjeda, istakao je Marko Jagodić Kuridža za Dnevne.

– Želimo da nastavimo seriju trijumfa. Znamo da će Mornar doći motivisan, trenutno stanje na tabeli nije realno, to je jasno, imaju mnogo kvalitetnih igrača. I ne smije da nas zavara njihov učinak sa početka sezone. Pobjede u Fibinom takmičenju pokazuju da su dobra ekipa, dodao je iskusni krilni centar.

S druge strane, Barani na terenu najvećeg rivala traže prvijenac.

– Derbi u nimalo dobrom trenutku. Krenuli smo loše, još čekamo tu prvu pobjedu, ali je Budućnost je najteža ekipa za to. Mislim da su najkvalitetniji tim u ligi, sa mnogo igrača koji individualnim kvalitetom mogu da rješavaju utakmice. Vidjelo se to i u Ljubljani (pobjeda protiv Cedevita Olimpije), iskren je Mihailo Pavićević trener Mornara za Dnevne koji se vraća na klupu (pauzirao tri meča zbog bolesti).

Trijumf protiv Valensije bio je peti vezani za Jagodić Kuridžu i drugove u oba takmičenja. I pored svih problema koje je ekipa imala na početku sezone, sistem Aleksandra Džikića počeo je polako da daje rezultate. Naravno, ima još mnogo prostora za napredak.

– Velika pobjeda protiv velike ekipe, ali čvrsto smo na zemlji. Ne treba da poletimo. I dalje pravimo greške, ima još mnogo prostora za napredak, što je i normalno, tek je početak sezone. Moramo da budemo bolji i bolji iz meča u meč, da na svakoj utakmici dajemo sve od sebe, nema dilemu Jagodić Kuridža.

I Mornar je u prethodnih nekoliko utakmica izgledao mnogo bolje, ali za razliku od Podgoričana dobru igru čete iz lučkog grada nije ispratio rezultat.

– Podigli smo se, a ima još dosta da se igra. Nova smo ekipa, treba vremena da se sve uklopi, podijele uloge, preuzme odgovornost. Treba nam jedna pobjeda u ABA ligi kako bi ušli u ritam, ali ponavljam – protiv Budućnosti će to biti veoma težak zadatak, jasno ističe iskusni stručnjak.

Skor i pozicija Mornara nikoga u redovima crnogorskog šampiona ne zavarava. A, mečevi u kojima ste apsolutni favorit i u kojima svi očekuju pobjedu od vas su – najteže.

– Da, najteže je igrati takve utakmice. Međutim, imamo ekipu sa dosta iskusnih igrača koji su sigurno dosta puta do sada bili u ovakvoj situaciji. Znamo kako da se ponašamo i sigurno ćemo dati sve od sebe da odbranimo domaći teren, poentirao je Marko Jagodić Kuridža.

Osim za prvu pobjedu u sezoni, Mornar će sjutra u našoj najvećoj dvorani igrati za prvu u Podgorici u ABA ligi.

– Teško da će u Budućnosti doći do bilo kakvog opuštanja, jedino umor može da ih poremeti. Na nama je da odigramo hrabro i muški, neće biti lako, ali ako nam se ukaže prilika daćemo sve od sebe da je iskoristimo, zaključio je Mihailo Pavićević.

Za jedne dolazi u dobrom, za druge u lošem momentu. Ali, crnogorski derbi uvijek donosi nešto posebno i nema sumnje da će i ovog puta biti tako…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve