Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

Preminuo legendarni fudbaler i selektor Jugoslavije Ivan Toplak

Na klupi nacionalnog tima, Toplak je sjedio na osam utakmica, ali je najveći uspeh ostvario kao selektor olimpijske reprezentacije, sa kojom je najprije osvojio četvrto mjesto na Igrama u Moskvi 1980, a potom i bronzanu medalju u Los Anđelesu 1984. godine

Nekadašnji jugoslovenski selektor Ivan Toplak, umro je u 90. godini.

Na klupi nacionalnog tima, Toplak je sjedio na osam utakmica, ali je najveći uspeh ostvario kao selektor olimpijske reprezentacije, sa kojom je najprije osvojio četvrto mjesto na Igrama u Moskvi 1980, a potom i bronzanu medalju u Los Anđelesu 1984. godine.

Taj fenomenalan olimpijski tim koji je igrama i rezultatima privlačio pažnju celokupne sportske javnosti, činili su Dragan Stojković, Bora Cvetković, Mirsad Baljić, Milko Đurovski, Vlado Čapljić, Mitar Mrkela, Srećko Katanec, Ljubo Radanović, Admir Smajić i mnogi drugi asovi koji su kasnije napravili velike karijere i u A reprezentaciji.

Tokom uspješne igračke karijere nastupao za mariborski Branik, ljubljansku Olimpiju i Crvenu zvezdu.

Ivan Toplak je zabilježio i jedan nastup za najbolju selekciju Jugoslavije, 28. novembra 1956. godine protiv Engleske, ali je kao član mlade reprezentacije naše zemlje na 10 odigranih mečeva postigao čak 12 golova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve