Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

U 72. godini: Preminuo Miodrag Baletić

Tokom bogate karijere, Miodrag Baletić je vodio Sutjesku iz Nikšića, Lovćen, Primorje, francusku Trou, Budućnost, Bosnu, Borac iz Banja Luke, MZT, FMP Železnik, Vojvodinu, Vršac, Jedinstvo iz Bijelog Polja, Mogren, Teutu

Dugogodišni košarkaški trener Miodrag Baletić preminuo je u 72. godini u Nikšiću.

Bio je od prvog dana formiranja selektor ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore sa kojom je učestvovao na Evropskom prvenstvu 2011. godine i Evropskom šampionatu 2013. godine.

Pod njegovim vođstvom košarkašice su preskočile B diviziju i na prvom prvenstvu Evrope 2011. godine u Poljskoj osvojile istorijsko šesto mjesto (sa samo dva poraza), što je i danas najbolji rezultat naše selekcije.

Tokom bogate karijere, Miodrag Baletić je vodio Sutjesku iz Nikšića, Lovćen, Primorje, francusku Trou, Budućnost, Bosnu, Borac iz Banja Luke, MZT, FMP Železnik, Vojvodinu, Vršac, Jedinstvo iz Bijelog Polja, Mogren, Teutu….

Bio je selektor mlade reprezentacije SR Jugoslavije koja je osvojila zlatnu medalju u Dalasu i selektor olimpijske reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Univerzijadi u Kini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve