Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

U 59. godini: Preminuo legendarni rukometaš Zlatko Portner

Član čuvene zlatne generacije jugoslovenskog rukometa iz osamdesetih godina prošlog vijeka počeo je karijeru u Hrtkovcima, da bi preko Crvenke 1982. godine stigao u Šabac, gdje je u narednih sedam sezona ispisao najljepše stranice svjetskog rukometa u generaciji „vanzemaljaca“ Metaloplastike sa kojom je dva puta bio osvajač Kupa šampiona (1985. i 1986.

Legendarni rukometaš Metaloplastike i reprezentativac Zlatko Portner iznenada je preminuo u 59. godini u Švajcarskoj, objavio je portal Balkan-Handball.

Portner, Foto: Novosti.rs

Član čuvene zlatne generacije jugoslovenskog rukometa iz osamdesetih godina prošlog vijeka počeo je karijeru u Hrtkovcima, da bi preko Crvenke 1982. godine stigao u Šabac, gdje je u narednih sedam sezona ispisao najljepše stranice svjetskog rukometa u generaciji „vanzemaljaca“ Metaloplastike sa kojom je dva puta bio osvajač Kupa šampiona (1985. i 1986.).

Dalji profesionalni put vodio ga je u Barselonu, koja je sa njim u timu stigla do prvog pehara Kupa šampiona 1991. godine.

Poslije dvije godine u Francuskoj (1992-1994), Portner je karijeru završio igrajući u švajcarskim klubovima sve do 2002. godine.

Po završetku igračke karijere, rukometu je ostao vjeran kroz trenerski posao u više klubova Švajcarske.

Kao član reprezentacije Jugoslavije, Portner je osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu 1986. godine u Švajcarskoj i bronzu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, a bio je dio tima koji je na SP 1990. došao do četvrtog mjesta.

IzvorNovosti

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve