Nedjelja, 24 Septembra, 2023
Rubrika:

TVCG: Šofranac sam napustio, niko mu nije dao otkaz

RTCG izuzetno cijeni novinarske kvalitete i znanje Nebojše Šofranca, ali to, ističu, ne znači da je iznad ostalih zaposlenih i same kuće

Sportskom komentatoru Nebojši Šofrancu niko nije dao otkaz, već je sam saopštio da napušta RTCG, a da prethodno o tome nije obavijestio ni urednike, ni menadžment, saopšteno je iz TVCG.

Nebojša Šofranac

Tvrde da je kompletan “incident“ izazvao upravo Šofranac, neprofesionalni odnosom prema poslu, odnosno kašnjenjem na prenos utakmice Brazil – Novi Zeland.

“Naime, uprkos tome što je stavljen na raspored sedam dana prije odigravanja utakmice, kolega Šofranac je zakasnio i uključio se u prenos 15 minuta nakon početka meča. Na žalost, ovo nije prvi put da pravi takav ili sličan prekršaj, za što mu je do sada nekoliko puta “progledano kroz prste“. Međutim, zbog očiglednih problema Nebojše Šofranca u organizaciji i izvršavanju radnih obaveza, koje negativno utiču na rad i učinak sportske redakcije, nakon propusta u nedjelju, obaviješten je da, do daljeg, neće, kako je planirano, prenositi mečeve Svjetskog prvenstva u košarci”, saopšteno je iz TVCG.

Tačno je, kažu, da je Šofranac radio tokom godišnjeg odmora, ali na sopstvenu inicijativu, uprkos preporuci urednika da za tim nema potrebe, jer je taj posao mogao da uradi i drugi novinar.

RTCG izuzetno cijeni novinarske kvalitete i znanje Nebojše Šofranca, ali to, ističu, ne znači da je iznad ostalih zaposlenih i same kuće.

“Što se tiče njegovih primanja, ona su zakonski određena u skladu s aktima kuće i njegovom stručnom spremom, što nije teško provjeriti”, navode u TVCG.

Uprkos svemu, urednički kolegijum danas je pozvao Šofranca na razgovor na koji, i pored obećanja, nije došao.

“O daljim mjerama, eventualnim sankcijama prema kolegi, RTCG će odlučiti u internoj proceduri i u skladu s propisima”, poručuju iz Javnog servisa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve