Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Tužan primjer nekadašnjeg giganta

Od početka priprema su vaterpolisti Primorca na ljetnjem bazenu u Kotoru, a možda će, kazao je Dušan Matković, do puta u Italiju odraditi dva treninga u Budvi. Kotorani će i iz ovakvih uslova probati da osvoje jedno od četiri mjesta koje vodi u narednu rundu elitnog kvalifikacionog takmičenja

Vaterpolisti Primorca će od četvrtka u Savoni učestvovati na prvom kvalifikacionom turniru Lige šampiona, najvjerovatnije bez ijednog treninga u bazenu sa slatkom vodom.

Od početka priprema su na ljetnjem bazenu u Kotoru, a možda će, kazao je Dušan Matković, do puta u Italiju odraditi dva treninga u Budvi.

Kotorani će i iz ovakvih uslova probati da osvoje jedno od četiri mjesta koje vodi u narednu rundu elitnog kvalifikacionog takmičenja.

Protivnici su poljska Varšava, španska Terasa, portugalski Giamareš, Montpelje (Francuska) i domaćin, prvi favorit turnira.

– Radimo na ljetnjem bazenu, došao je tener ove sedmice i čekamo da se otvori zatvoreni bazen. Teško će nam biti iz slane da pređemo u slatku vodu da radimo i igramo ali, eto, nadamo se da ćemo uspjeti u Budvi, pred put za Savonu, da odradimo dva treninga. Mada je i ovo pod znakom pitanja. Tužno je da pet i po godina nemamo bazen i da se za ovakvo takmičenje, kao što su kvalifikacije za Ligu šampiona, moramo spremati u slanoj vodi. Silom prilika. Ali na nama je da izvučemo maksimum, kaže Matković.

Očekivanja u Savoni?

– Savona je glavni pretendent za prvo mjesto, dobila je domaćinstvo i to je velika prednost. Da li možemo sa njima da se nosimo podjednako – ne znam, nisam u potpunosti siguran, ali to ne znači da ćemo da se predamo. Biće zanimljivo, očekujemo da prođemo ove dvije slabije ekipe iz Poljske i Portugala, što nam je imperativ, kazao je crnogorski reprezentativac.

Primorac će u novu vaterpolo priču bez najboljeg igrača Miroslava Perkovića koji je otišao u Novi Beograd. Stigao je Bojan Paunović.

– To je najveći odlazak iz ekipe ove sezone, otišao je i Danilo Adžić, a sa nama je Paunović. Moraćemo da se stisnemo i da idemo dalje.

Kotorski tim je tanak na poziciji centra što bi moglo na ovom turniru i u predstojećim obavezama da im oteža situaciju.

– Za sada imamo jednog pravog centra. To je velika otežavajuća okolnost, ali šta je, tu je, nemamo ništa od kukanja, zaključio je Matković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve