Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Turniri u basketu na sedam lokacija u Glavnom gradu

Pobjednici kvalifikacionih turnira izboriće direktan ulaz u TOP 16 finalnog turnira, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe morati da prođu kroz eliminacionu rundu

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada najavio je da će tokom aprila i maja na sedam lokacija širom Podgorice organizovati turnire u basketu 3×3, u okviru manifestacije Basket u mom kvartu.

Navodi se da je manifestacija zamišljena kao sportsko-rekreativni događaj, čiji je cilj revitalizacija sportskog, takmičarskog duha i uličnog basketa u svim djelovima Podgorice, kao i promocija otvorenih terena koji je Glavni grad izgradio i uredio za potrebe svojih građana.

Po tri prvoplasirane ekipe sa svakog kvalifikacionog turnira plasiraće se na završni turnir u Njegoševom parku, čije je održavanje planirano za 21. maj.

Pobjednici kvalifikacionih turnira izboriće direktan ulaz u TOP 16 finalnog turnira, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe morati da prođu kroz eliminacionu rundu.

“Nagradni fond završnog turnira u Njegoševom parku iznosi 2.500 EUR. Pobjedniku će pripasti 1.300, 700 drugoplasiranoj ekipe, dok će 500 dobiti trećeplasirani tim.

Pravo nastupa na turnirima imaju svi punoljetni građani koji su zdravstveno sposobni da se bave sportom, osim košarkaši registrovani u Prvoj A košarkaškoj ligi Crne Gore, kao i drugi košarkaši registrovani u najvećim rangovima zvaničnih nacionalnih takmičenja u inostranstvu.

“Jedan takmičar ima pravo nastupa samo za jednu ekipu, a ekipa ima pravo nastupa na samo jednom kvalifikacionom turniru! Za učešće na turniru ne plaća se kotizacija”, piše u saopštenju organizatora.

Navodi se da je u prijavi neophodno dostaviti ime i prezime četiri takmičara (tri plus zamjena), njihove datume i godinu rođenja, naziv ekipe, lokaciju kvalifikacionog turnira na kojem će ekipa učestvovati, kao i kontakt telefon kapitena ekipe.

“Ekipe se mogu prijaviti putem maila [email protected] ili preko INBOX-a Facebook stranice Sekretarijat za kulturu i sport – Glavni grad Podgorica. Za turnir u Golubovcima prijave se vrše putem maila [email protected]. Rok za prijave ekipa je od 10. marta do 7. aprila”, saopšteno je iz Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve