Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Tumbaković saopštio spisak za mečeve sa Kosovom i Češkom

Iskusni stručnjak pozvao je 28 igrača za ova dva duela, a tri promjene u odnosu na mart su - Vukan Savićević, Dušan Lagator i Sead Hakšabanović

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković otkrio je karte za mečeve protiv Kosova i Češke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Iskusni stručnjak pozvao je 28 igrača za ova dva duela, a tri promjene u odnosu na mart su – Vukan SavićevićDušan Lagator i Sead Hakšabanović.

Hrabri sokoli pripreme počinju 27. maja u Podgorici, a mečevi su zakazani za 7. jun (Kosovo pod Goricom pred praznim tribinama) i 10. jun (u Olomucu protiv Češke).

Spisak je i ovog puta sačinjen od igrača koji su ‘aktuelni’ od kada sam na mjestu selektora. Savićević, Lagator i Hakšabanović su tu, momci sa čijim smo kvalitetima upoznati. Igrama i konstantnošću u posljednjih par mjeseci zaslužili su poziv i računamo na njih za ove dvije utakmice“, rekao je Tumbaković.

Nakon boda protiv Bugarske, te ubjedljivog poraza od Engleske, pred crnogorskim fudbalerima su dva važna, ali veoma teška meča.

“Sve utakmice koje dolaze imaju neke svoje ciljeve. Tako je bilo i prethodnog puta i tim okupljanjem bi bili zadovoljniji da smo u Bugarskoj upisali pobjedu. Ipak, to se nije desilo i više nemamo luksuz da gubimo bodove. U junu nas očekuju dvije veoma važne utakmice. Trudićemo se da uz sve kadrovske probleme koje imamo pripremimo selekciju što bolje i da oni koji budu najspremniji odgovore zahtjevima utakmica koje nas očekuju”, poručuje selektor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve