Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Tumbaković: Njihova ambicija naš dodatni motiv

Kao što je poznato "hrabri sokoli" nemaju prava na grešku. Moraju upisati pobjedu (nakon remija sa Bugarskom i poraza od Engleske) kako bi ostali u trci za plasman na EURO

Nešto duže pripreme u odnosu na ranije, odrađeni dobri treninzi i analiza rivala. Ljubiša Tumbaković i njegovi saradnici ispunili su ono što su željeli pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Sada je na redu ekipa da se na terenu pokaže. Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra veče (20.45h) pred praznim tribinama stadiona pod Goricom dočekuje Kosovo u trećem kolu kvalifikacija.

Kao što je poznato “hrabri sokoli” nemaju prava na grešku. Moraju upisati pobjedu (nakon remija sa Bugarskom i poraza od Engleske) kako bi ostali u trci za plasman na EURO. Danas je održana pres konferencija uoči duela, a kako je istakao iskusni stručnjak najave iz tabora Kosova da će igrati ofanzivan fudbalu – nisu priče u prazno. Kako je istakao Tumba igraju direktan fudbal, visok presing, imaju dobre pojedince. A, i rezultati su na njihovoj strani – 12 utakmica zaredom bez poraza.

“Skautirali smo ih i na zvaničnim i prijateljskim mečevima. Imaju interesantne karakteristike igre, nijesu izgubili 12 utakmica, sve to im daje za pravo da tako razmišljaju. Mi nemamo takvu rezultatsku preporuku, ali smo odigrali vrlo dobru utakmicu protiv Bugarske, kao i 60 minuta protiv Engleske, iako rezultat to ne govori. Njihova ambicija bi mogla da bude dodatni motiv za nas“, rekao je Tumbaković.

Tumbaković zna prvih 11 koji će istrčati sjutra veče, ali nije želio da otkriva imena.

“Nemamo mi mnogo prostora za kombinacije, mi imamo i drugu utakmicu, takođe veoma važnu (protiv Češke u Olomucu (ponedjeljak). Mnogo interesantnije je kako pshički pripremiti ekipu za prvi meč. Jedan član delegacije Kosova na žrijebu u Dablinu je rekao da su oni sigurni učesnici Evropskog prvenstva, vjerovatno to govori sa pokrićem. Ali, imamo i mi ambicije, ponašaćemo se u skladu sa njima“, kazao je Tumbaković.

Selektor ističe da pritisak imperativa pobjede ne bi trebalo da postoji…

“Svaki pritisak smanjuje učinak i želim da ga svedem na minumu. Važno je da hoćemo, možemo, želimo, da se držimo zajedno – to su komponente koje bi trebalo dovesti do maksimuma, jer se željeni rezultat može na taj način lakše ostvariti“, rekao je Tumbaković.

Povrede su i ovog puta krojile spisak Tumbakovića, a najproblematičnija je odbrana. Nema kapitena Stefana SavićaŽarko Tomašević nije u takmičarskom ritmu, golman Danijel Petković je davno završio sezonu.

“Riješićemo nekako. Puno nam je značilo što smo se okupili na vrijeme, što smo odradili proces treninga kako smo zamislili. To je neka naša realnost, a mi moramo da idemo sa puno optimizima u izazove i da vjerujemo u momke koji su naši reprezentativci“, poentirao je Tumbaković.

VOKRI JE BIO MOJ PRIJATELJ

Na konferenciji bili su prisutni i novinari sa Kosova.Jedno od pitanja bilo je da li će kapiten Crne Gore sjutra veče biti Fatos Bećiraj.

Pres konferenciji crnogorskog selektora Ljubiše Tumbakovića prisustvovali su i novinari sa Kosova.

“Hoće ako bude igrao, a hoće li igrati, vidjećete”, kazao je Tumbaković.

Takođe, zanimalo ih je mišljenje Tumbakovića o nekadašnjem fudbaleru Partizana, a potom predsjedniku Fudbalskog saveza Kosova Fadilju Vokriju, koji je preminuo prošle godine.

Zanimalo ih je i mišljenje o nekadašnjem fudbaleru Partizana, a potom predsjedniku kosovoskog fudbalskog saveza Fadilju Vokriju, koji je prošle godine preminuo.

“Vokri je bio moj prijatelj”, kratko je odgovorio Tumbaković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve