Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Tuhelu 17,5 miliona eura od Čelzija

Novi vlasnici londonskog kluba su se odlučili na radikalan potez, a troškovi raskida saradnje sa kompletnim stručnim štabom iznosiće preko 20 miliona eura, objavili su engleski mediji

Tomas Tuhel će naplatiti čak 17,5 miliona eura nakon što ga je uprava Čelzija smijenila ove sedmice sa pozicije menadžera prvog tima.

Njemac je klubu prošle godine donio titulu Lige šampiona, ali ga je serija loših rezultata na startu sezone koštala posla. Novi vlasnici londonskog kluba su se odlučili na radikalan potez, a troškovi raskida saradnje sa kompletnim stručnim štabom iznosiće preko 20 miliona eura, objavili su engleski mediji.

Klub je nakon šest kola Premijer lige na šestom mjestu sa deset bodova, a poraz 1:0 u gostima Dinamo Zagrebu na startu Lige šampiona bio je momenat kad su se čelnici ,,plavaca“ odlučili da Tuhelu uruče otkaz.

Očekuje se da njemački trener sačeka makar nekoliko mjeseci na priliku za novi angažman u nekom vrhunskom klubu kontinenta.

Najozbiljniji kandidat za nasljednika u Čelziju je Grem Poter, strateg Brajtona, koji je trenutno na četvrtom mjestu Premijer lige.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve