Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Trofej FSCG: Sokolići bolji i od Makedonije

Nakon dva odigrana kola naša selekcija dijeli prvo mjesto na tabeli sa reprezentacijom Srbije, koja je u drugom kolu savladala Bosnu i Hercegovinu rezultatom 3:1.

Pionirska reprezentacija Crne Gore upisala je drugi trijumf na međunarodnom prijateljskom turniru „Trofej FSCG“. „Sokolići“ su na pomoćnom terenu FK „Budućnost“ bili bolji od vršnjaka iz Sjeverne Makedonije i slavili su pobjedu rezultatom 1:0.

Foto: Fscg.me

Nakon dva odigrana kola naša selekcija dijeli prvo mjesto na tabeli sa reprezentacijom Srbije, koja je u drugom kolu savladala Bosnu i Hercegovinu rezultatom 3:1.

Izabranici Gorana Perišića prikazali su dobru igru u duelu sa Sjevernom Makedonijom iako su tokom većeg dijela susreta imali igrača manje – već u 26. minutu drugi žuti karton zaradio je Matija Milinković.

Prethodno je naša selekcija imala priliku da dođe do prednosti, ali je udarac Marsenića u petom minutu zaustavila prečka. Nekoliko minuta kasnije priliku da se upiše u strijelce imao je Balša Mrvaljević ali je njegov pokušaj zaustavio čuvar mreže rivala.

Marsenić je i u 22. minutu pokušao glavom da savlada protivničkog golmana ali je lopta završila iznad prečke. U posljednjem minutu prvog dijela susreta kapiten naše selekcije izborio je slobodan udarac na 18 metara koji je i pretvorio u pogodak – Marsenićev udarac bio je nezaustavljiv iako je lopta išla u golmanov ugao.

I u nastavku susreta naša selekcija je bila bolja od rivala, stvorila nekoliko prilika ali Perišićevi izabranici nisu uspjeli da još jednom pronađu put do mreže.

– Odigrali smo utakmicu sa šest novih igrača u želji da pružimo šansu što većem broju pozvanih igrača. Iako smo veći dio susreta odigrali sa igračem manje prikazali smo dobru igru. U prvom poluvremenu imali smo nekoliko dobrih prilika i postigli jedan gol iz prekida. Igrači su pokazali karakter, veliku želju i pravi pristup kada su u pitanju igre u dresu reprezentacije. Pred nama je dan odmora a zatim i odlučujuća utakmica sa selekcijom Srbije u borbi za prvo mjesto na turniru, rekao je selektor Perišić.

Promojemilo šest igrača, iggrali sa igračem manje, imali dosta šansi, probali izmjenama d anadoknadimo minus igrač, isplatilo se. Klinci pokazali karakter, kako se broi za dres i treba da nastave ovim putem. Potrošili se mnogo, imamo dan odmora i onda finalnu utakmicu sa srbiom. Ilo dobri h

U posljednjem kolu turnira „Trofej FSCG“, koje se igra u petak, 17. maja, naša najmlađa selekcija sastaje se sa vršnjacima iz Srbije.

CRNA GORA – SJEVERNA MAKEDONIJA 1:0
Trening kamp FK „Budućnost“, Podgorica.

Sudija: Dejan Cimbaljević.

Strijelac
1:0 – Matija Marsenić 35’

Žuti kartoni
Marsenić – Crna Gora
Janevski – Crna Gora

Crveni kartoni
Milinković (26’) – Crna Gora
Zdravkovski (68’) – Sjeverna Makedonija

Crna Gora: Petar Bobičić, Romario Camaj, Matija Milinković, Luka Lečić, Matija Marsenić, Luka Bubanja, Luka Smolović (od 67. Tripković Ognjen), Vukas Dragović (od 36. Ljuljanović Denis), Balša Mrvaljević (od 29. Janko Vukićević), Vasilije Perošević (od 36. Nenad Krivokapić), Vuk Zogović (od 36. Stefan Radojević).
Selektor: Goran Perišić.

Sjeverna Makedonija: Samoil Talevski, Zoran Fidanovski, Simeon Zdravkovski, Marko Stoilevski, Stefan Todorovski, Arben Kurti (od 67. Mario Adziev), Martin Gjorgievski, Azis Jamini, Elmas Muhamed (od 61. Kosta Stojkovski), Kire Stojanov (od 36. Nikola Talevski), Hadis Tairi (od 61. Matej Janevski).
Selektor: Toni Jakimovski.

IzvorFSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve