Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Trka za najboljeg tenisera svih vremena: Podaci kažu da je Đoković daleko ispred Nadala

Iako se prednost Đokovića nad rivalima ''topi'' nakon ne baš sjajne 2022. godine, srpski teniser je još uvijek daleko iznad Rafaela Nadala

Specijalizovana stranica koja se bavi statističkim podacima u tenisu Ultimate Tennis Statistics ažurirala je rezultate na kojima je Novak Đoković i dalje najbolji teniser svih vremena.

Iako se prednost Đokovića nad rivalima “topi” nakon ne baš sjajne 2022. godine, srpski teniser je još uvijek daleko iznad Rafaela Nadala.

Đoković je na prvom mjestu “GOAT trke” (Greatest of all time) sa 975 bodova ukupno, dok slijede Rodžer Federer (933) i Rafael Nadal (882).

U obzir su uzeta sva najveća dostignuća u svijetu tenisa, a to su poeni na turnirima, renking poeni, Gren slem titule, Masters titule, titule završnog Mastersa, ELO renking i brojni drugi podaci.

Đokoviću u korist ide i rekord na prvom mjestu ATP liste. Tu je srpski teniser proveo 373 sedmice, dok je Federer ostao na 310, a Nadal 209 sedmica.

Iako smo to svi znali već godinama, ova tabela je samo potvrda da živimo u eri najbolje trojice tenisera svih vremena koji bi bili još dominantniji da nije konkurencija bila prežestoka.

Vrijedi naglasiti da je iza “velike trojke” svoje mjesto našao Džimi Konors, a prate ga još trojica Amerikanaca Ivan Lendl, Pit Sampras i Džon Mekinro.

Najboljih 10 zaključuju Bjorn Borg, Andre Agasi i Rod Lejver.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anon
10.06.2022-11:17 11:17

A u stvari je suprotno. Bila su samo tri koji su odskočili, a nekada ih je bilo desetak sličnih. Borg i Lendl su odskakali kvalitetom ali nijesu predugo ostali u vrhunskoj formi.