Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Tri gola na tri meča: Ivanović savršeno počeo reprezentativnu karijeru

Krilni napadač je prvo pogodio mrežu Letonije na debiju, potom je savladao golmana Azerbejdžana i na kraju poentirao glavom u duelu sa Luksemburgom. Teško da je mogao da zamisli ljepše ostvarenje igračkog sna

Nijedan fudbaler nije imao takav početak u reprezentaciji Crne Gore… Oktobar je definitivno poseban za Igora Ivanovića, koji je potpisao tri gola na tri utakmice u dresu ,,hrabrih sokola”.

Ivanović, Foto: Pobjeda.me

Krilni napadač je prvo pogodio mrežu Letonije na debiju, potom je savladao golmana Azerbejdžana i na kraju poentirao glavom u duelu sa Luksemburgom. Teško da je mogao da zamisli ljepše ostvarenje igračkog sna.

“Sve ovo doživljavam kao krunu karijere”, rekao je Ivanović za Arenu, koji nastavlja:

“Nikada nijesam izgubio vjeru da ću debitovati za reprezentaciju. Radio sam naporno, trudio se, igrao dobro, nadao se. Sada je stigla nagrada. Upisao sam prvi nastup, zatim drugi, treći, uz to su stigli golovi u svakom meču. Ponosan sam i srećan. Za svakog igrača je čast kada zaigra za svoju državu”, ističe iskusni ofanzivac.

Svaka priča ima svoju pozadinu.

Nije bilo predviđeno da Ivanović bude starter u prijateljskoj utakmici sa Letonijom, već da uđe sa klupe u nastavku, zajedno sa još nekim debitantom.

Dobio je, međutim, mjesto u prvoj postavi spletom okolnosti stigao je nalaz da je Vladimir Jovović pozitivan na korona virus, a u toj situaciji selektor je odlučio da povjerenje ukaže jednom od najboljih fudbalera lige posljednjih godina.

Kako je samo Ivanović to vratio serijom golova kakvu prije njega nije imao nijedan debitant u A selekciji.

“Krivo mi je zbog Jovovića koji je trebalo da počne utakmicu sa Letonijom. On je to zaslužio, ali ga je spriječila korona. Želim mu da se brzo vrati u pravu formu. Ja sam dobio šansu umjesto njega. Hvala selektoru na povjerenju. Opravdao sam očekivanja. Dao sam gol u 91. minutu protiv Letonije, zatim sam ušao sa klupe i srećno pogodio u meču Lige nacija sa Azerbejdžanom, da bi tri dana kasnije stigao i pogodak protiv Luksemurga. Nažalost, taj meč smo izgubili, a to je pokvarilo osjećaj iz tog duela”, ističe brzonogi napadač.

Kao neko ko je osvajao trofeje sa Rudarom, Sutjeskom i Budućnosti, kao neko ko je bio najbolji igrač i strijelac lige Ivanović je ranije zaslužio poziv. Da ga je dobio, vjerovatno bi napravio bolju inostranu karijeru.

Ovako za reprezentaciju je zaigrao sa 30 godina.

“Da budem iskren, očekivao sam poziv ranije. Siguran sam da bi moj put bio drugačiji da sam prije debitovao. Napravio bih više u inostranstvu. Ipak, prezadovoljan sam. Postigao sam dosta toga u našem klupskom fudbalu na ličnom i timskom planu. Potvrdilo se i da za reprezentaciju nikad nije kasno”, poručio je Ivanović koji je u inostranstvu nastupao za Ziru iz Bakua. Reprezentativni dani bili bi još bolji da je Crna Gora pobijedila ili makar remizirala sa Luksemburgom u direktnom sudaru za prvo mjesto u grupi Lige nacija.

Nakon majstorskog pogotka Ivanovića uslijedio je preokret gostiju, koji imaju devet bodova iz 4. kola, baš kao i ,,sokoli, ali su zbog boljeg međusobnog skora preuzeli ulogu lidera.

Prelazak u bolji rang diviziju B više ne zavisi od “crvenih” koji se u novembru sastaju sa Kiprom i Azerbejdžanom.

“Ostaje žal zbog poraza i ispuštenog prvog mjesta. Ipak, vjerovaćemo do kraja. Naše je da pobijedimo preostala dva meča i nadamo se kiksu Luksemburga “, kazao je Ivanović.

Tridesetogodišnji krilni ofanzivac vratio se klupskim obavezama sa ekipom Budućnosti brani titulu i juri duplu krunu.

Već u subotu “plavi” dočekuju Zetu.

“Naporan je raspored, jer četiri dana nakon kola u prvenstvu imamo Kup, pa sledećeg vikenda opet prvenstvo. Svi mi živimo za utakmice. Vjerujem da ćemo nastaviti seriju pobjede i ove godine osvojiti toliko željenu duplu krunu. Što se mene tiče, ne opterećujem se ličnim brojkama. Tim je najvažniji. Svi se borimo za uspjehe Budućnosti”, zaključio je Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve