Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Trenevski: Kod kuće imamo sve uslove za dobar rad

Kom je dobro počeo prvenstvo, ali je u finišu ušao u dugu seriju bez pobjede (10 utakmica) koja je prekinuta u posljednjem jesenjem kolu na domaćem terenu protiv Zete (1:0)

Kom na proljeće čeka težak zadatak da se izdigne iz opasne zone i obezbijedi opstanak bez baraža. U tome pravcu razmišlja trener Viktor Trenevski koji je zadovoljan radom fudbalera na isteku prve sedmice zimskih priprema.

Trenevski, Foto: Cdm.me

“Momci su na prozivku došli u dobrom fizičkom stanju, poznajemo se, ovo su nam treće pripreme. Pred nama je dug proces prije nego ponovo uđemo u takmičarski dio koji je još teži. Igrači poštuju disciplinu, trude se da pruže maksimum i vjerujem da ćemo do prvogproljećnog kola biti spremni. Imamo cilj, imamo motiv, daćemo sve od sebe da sačuvamo prvoligaški status bez baraža. A da će biti teško hoće, u to sam siguran”, rekao nam je Trenevski.

Nema posebnih novosti po pitanju prelaznog roka. Zlaticu su napustili Đukić, Gazivoda, Blagojević, Ukrajinac Jarovensko… Čekaju se pojačanja.

“Ne bih govorio o tome na kojim pozicijama su nam potrebna osvježenja. Nama je dobrodošao svaki kvalitetan igrač koji ima karakter, a da je slobodan. Zimski prelazni rok je specifičan, nije lako pronaći pravo pojačanje, ali trudimo se, pratimo tržište. Reagovaćemo u skladu sa mogućnostima. Razgovarali smo sa nekoliko momaka, a epilog ćemo znati narednih dana. Neki treniraju sa nama. Moramo da razmišljamo i o našim mladim snagama. Imamo mlađe selekcije koje su u vrhu u svojim generacijama. Tu ima potencijala i opredjeljenje kluba je da neko od njih svakako dobije šansu da se nametne u prvom timu”, ističe Trenevski.

Kom je dobro počeo prvenstvo, ali je u finišu ušao u dugu seriju bez pobjede (10 utakmica) koja je prekinuta u posljednjem jesenjem kolu na domaćem terenu protiv Zete (1:0).

Negativan niz uticao je na učinak ekipe koja je polusezonu završila na osmom mjestu, sa 19 bodova. Luka spasa je na “plus dva”.

“Lijep početak nije zavarao ni Brana (Milačić), a ni mene. Nemamo širok roster, a vremenom su nas sustigli kadrovski problemi kartoni i povrede. Ušli smo u kontra ritam, bili dugo bez pobjede, ali smo iz tog kruga izašli na kraju kada smo slavili protiv Zete. To je pobjeda koja nam mnogo znači. Na nama je da radimo najbolje što možemo i borimo se u nastavku za opstanak. Optimista sam, Nadam se najboljem”, ističe Trenevski.

Kom neće nigdje putovati na pripreme.

“Nema potrebe pored ovakvog vremena u Podgorici i uslova koje imamo na Zlatici. Kući ćemo brusiti formu. Zakazali smo i kontrolne utakmice, a na startu ćemo igrati sa Adrijom (18. januar), protiv Budućnosti (22. januar), sa Iskrom tri dana kasnije. Bićejoš mečevai vjerujem da ćemo se uigrati do duela sa Petrovcem, sa kojim se sastajemo 18. februara kada se nastavlja prvenstvo”, zaključio je Trenevski.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve