Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Trener Šalke najavio da bi Kolašinac mogao igrati na potpuno neočekivanoj poziciji

Gros je najavio da će Kolašinac za početak igrati na poziciji defanzivca, ali otkrio je i da ima zanimljivu ideju da ga pokuša testirati na neočekivanoj poziciji u sredini terena

Trener Šalke Kristijan Gros govorio je na konferenciji za medije uoči sjutrašnjeg ligaškog meča protiv Hofenhajma, a strateg popularnih Rudara iz Gelsenkirhena najavio je da bi od prve minute za domaće trebao zaigrati i Sead Kolašinac.

Zmaj se prošle sedmice vratio u Šalke na posudbu iz Arsenala, a već ovoga vikenda imaće priliku za povratnički debi u plavom dresu.

Gros je najavio da će Kolašinac za početak igrati na poziciji defanzivca, ali otkrio je i da ima zanimljivu ideju da ga pokuša testirati na neočekivanoj poziciji u sredini terena.

“Na početku, Kolašinac igraće na poziciji defanzivca na koju je navikao. Takođe, razmišljao sam o tome da ga koristim kao defanzivnog veznog, ali vidjećemo, vrijeme će pokazati. On je snažna ličnost i ima iskustvo igranja pod pritiskom, što nam može pomoći”, pomalo zagonetno je rekao Gros.

Podsjetimo, Kolašinac je već igrao za Šalke između 2012. i 2017. godine odakle je kao slobodan igrač stigao u Arsenal. Ove sezone odigrao je samo devet utakmica za Arsenal u svim takmičenjima, a tek jednu u Premijer ligi.

S druge strane, Šalke igra očajnu sezonu i nakon 14 kola u Bundesligi zakovani su za samo dno bez ijedne pobjede i sa samo četiri osvojena boda.

Inače, Šalke već 30 uzastopnih utakmica ne zna za pobjedu u Bundesligi i bez trijumfa je od meča protiv Borusije Moenhengladbah 17. januara prošle godine.

Ukoliko sutra ne pobijede Hofenhajm, izjednačiće neslavan ligaški rekord Tasmanije Berlin koja nije slavila na 31 uzastopnoj utakmici u sezoni 1965/66.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve