Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Trener Bostona suspendovan cijelu sezonu

Ime Udoka je imao jako dobru sezonu 2021/22 i Boston je igrao finale protiv Golden Stejta, gdje su poraženi poslije šest utakmica

Trener Boston Seltiksa Ime Udoka dobio je suspenziju i propustiće čitavu sezonu 2022/23 zbog kršenja klupskog pravilnika.

Ime Udoka je imao jako dobru sezonu 2021/22 i Boston je igrao finale protiv Golden Stejta, gdje su poraženi poslije šest utakmica.

Sezonu 2022/23 počeće bez glavnog trenera Imea Udoke, koji je imao seksualne odnose sa koleginicom što je po statutu Boston Seltiksa zabranjeno.

Američki mediji pišu da se još ljetos znalo za ljubavnu vezu dvoje kolega, ali se ispostavilo da je neimenovana ženska osoba prijavila Imea Udoku čelnicima tima.

Interna istraga završena je zatvorenim sastankom unutar Boston Seltiksa kome su prisustvovali Ime Udoka, Bred Stiens i vlasnici franšize iz Masačusetsa.

“Želim da se izvinim igračima, navijačima i čitavoj zajednici Seltiksa, ali i svojoj porodici jer sam vas sve iznevjerio. Žao mi što zbog prolazite kroz sve ovo i prihvatam klupsku odluku. Zbog poštovanja prema svima, neću dalje komentarisati situaciju”, rekao je Udoka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve