Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

“Tražili su mi 50.000 maraka da igram za reprezentaciju Jugoslavije”

"Pare mi je tražio jedan novinar čiji sin je išao u školu sa pokojnim Batom (Brankom) Bulatovićem, tadašnjim generalnim sekretarom reprezentacije".

Sarajlija Rade Bogdanović (48), nekadašnji fudbaler Željezničara, Atletiko Madrida i Verdera kazao je da mu je tražen novac kako bi zaigrao za reprezentaciju Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj.

Foto: Marko Todorovic/Telegraf

“Pare mi je tražio jedan novinar čiji sin je išao u školu sa pokojnim Batom (Brankom) Bulatovićem, tadašnjim generalnim sekretarom reprezentacije. Tražio mi je 50.000 maraka da igram. Ja nijesam htio da platim i onda su odveli jednog igrača na SP u Francuskoj koji do tada nije ni igrao za reprezentaciju”, rekao je Bogdanović za Telegraf.rs i nastavio:

“I kako misliš da im se na kraju vrati? Ne bih im dao pet maraka, a ne 50.000. Ne bih mogao da stanem u ogledalo i pogledam se kasnije. Obraz nizašta ne dajem – iza svake svoje riječi stojim. Nije to bila stvar u novcu. Ih, tada je love bilo za sve. Smiješno.”

Bogdanović je, podsjetimo, rođen 1970. godine u Sarajevu. Za Željezničar je debitovao sa 17 godina i deset mjeseci, što danas smatra najvećim uspjehom, uzimajući u obzir tadašnju ligu, kvalitet… Kasnije se okušao još u Južnoj Koreji, Japanu, Španiji, Holandiji, Njemačkoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve