Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Tragedija na meču ruske Premijer lige

Obezbjeđenje stadiona pojačano policijom se jedno vrijeme držalo, ali je popustilo nakon čega je nastao haos uglavnom u hodnicima stadiona

Jučerašnja utakmica 15. kola ruske Premijer lige između Rubina i Krila Sovjetov, koje sa klupe predvodi Miodrag Grof Božović završena je bez golova, ali i sa ljudskim žrtvama.

Naime, tokom ovog napetog susreta u Samari, pošto je u pitanju lokalni derbi timova iz gradova na Volgi udaljenih manje od 300 km, izbila je velika tuča između domaćih i gostujućih navijača, koja je završena sa nekoliko desetina razbijenih glava, ali i smrću redara. U drugom dijelu susreta huligani Krila Sovjetov su neprestano na sve načine pokušavali da se probiju u boks omraženih gostiju iz Kazanja ne bi li im oteli transparente koje su smatrali uvrjedljivim.

Obezbjeđenje stadiona pojačano policijom se jedno vrijeme držalo, ali je popustilo nakon čega je nastao haos uglavnom u hodnicima stadiona. I pored nekoliko desetina povrijeđenih na obje strane, gostujući navijači su se nakon smirivanja situacije vratili na svoje mjesto, te nije bilo problema do kraja meča.

Međutim, jedno lice je u međuvremenu izgubilo život. U pitanju je radnik obezbjeđenja kojem je pozlilo tokom naguravanja sa gomilom, a hitna pomoć nije uspjela da ga spase te je preminuo tamo gdje je i radio, na tribini. Kako kažu posljednji policijski izvještaji, izgleda da navijači ipak nisu krivi za smrt redara, mada je istraga i dalje u toku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve