Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Todorović optimističan: Bićemo nezgodan protivnik svima na Mundobasketu

Todorović je istakao da je sada važno da se reprezentacija fokusira isključivo na žestok rad tokom priprema u Podgorici i Kolašinu, do prvih pripremnih mečeva u francuskom Lionu sredinom avgusta.

Optimizam u nacionalnom timu Crne Gore jasan je od starta priprema za istorijski nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini. Dijeli ga i centar Marko Todorović (27), zvijezda Huventuda i zvanično najbolji igrač španske ACB lige za mjesec maj. Markova forma u završnici sezone za nama je ohrabrenje za stručni štab.

Foto: Cdm.me

Reprezentacija će biti rasterećena očekivanja na Mundobasketu, kao takva može biti izuzetno opasna za favorite. Već od starta, u grupnoj fazi protiv Grčke…

“Imamo dobru selekciju. Ako se dobro pripremimo, a ne sumnjam u to da li ćemo, možemo da se kvalitetno borimo. Nećemo se sigurno unaprijed predavati protiv bilo kog rivala, niti se plašimo bilo koga”, kazao je Marko.

Podgoričanin je istakao da je sada važno da se reprezentacija fokusira isključivo na žestok rad tokom priprema u Podgorici i Kolašinu, do prvih pripremnih mečeva u francuskom Lionu sredinom avgusta.

“Na nama je da se spremimo, da se mi što bolje osjećamo pred Mundobasket i da steknemo samopouzdanje. Biće važne i pripremne utakmice, da bi baš onu prvu na Svjetskom prvenstvu protiv Grčke dočekali na vrhunskom fizičkom i mentalnom nivou”.

Velika satisfakcija za njega je prethodna sezona u Huventudu. Bivši prvak Evrope iz Badalone za njega je bio pravi izbor.

“Sezona je završila baš kako je trebalo za mene i za tim, a sve bolje sam igrao kako je odmicala. U uvodnom dijelu nije baš išlo kako sam poželio, vjerovatno je trebalo vremena da se priviknem na igranje u kontinuitetu, jer priliku za to nijesam imao tokom tri godine u Himkiju”, kazao je Todorović.

Naš centar vjeruje da će se odlične partije u vrhunskoj konkurenciji u Španiji odraziti na pravi način kroz rad sa reprezentacijom.

“Španska košarka je drugačija od onoga što se igra u Rusiji, trebalo mi je vremena da se priviknem. Nakon Nove godine sam zaigrao vrlo dobro, kraj sezone bio je sjajan. Imao sam i vremena da odmorim, a spremao sam se i za početak priprema za Mundobasket”, dodao je Marko Todorović.

Marko je u španskoj ACB ligi u sezoni za nama odigrao 35 utakmica i postizao čak 10,9 poena, 6,1 skokova i 2,6 asistencija po utakmici.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve