Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

TITULA SE VRAĆA U PODGORICU: Budućnost novi šampion Crne Gore

Najtrofejniji i najveći crnogorski klub je do titule stigao zahvaljujući boljem međusobnom skoru u duelima sa Sutjeskom, koja ima bolju gol razliku.

Fudbaleri Budućnosti pobijedili su danas u Baru Mornar sa 1:0 i po šesti put u istoriji postali šampioni Crne Gore, a gol vrijedan titule već u šestom minutu postigao je Zoran Petrović.

Sutjeska iz Nikšića je u Radanovićima savladala identičnim rezultatom domaći Arsenal, a strijelac gola za “Pirovu pobjedu” bio je Dragan Gavrić, 15 minuta prije kraja utakmice i cijele sezone.

Najtrofejniji i najveći crnogorski fudbalski klub je do titule stigao zahvaljujući boljem međusobnom skoru u duelima sa Sutjeskom, koja ima bolju gol razliku, a oba kluba su sakupila po 70 bodova.

Pored Budućnosti, mnogo razloga za slavlje ima Jezero koje je iz gotovo bezizlazne situacije prije posljednja dva kola stiglo do opstanka. U Beranama je poražen Dečić (2:1), pa se Rudaru u baražu za opstanak pridružio Mornar.

Jezero je povelo golom Edisa Redžepagića i dominiralo većim dijelom meča, a onda je Dečić sredinom drugog poluvremena izjednačio preko Milana Vušurovića. Ipak zasluženi trijumf domaćinu osigurao Vojin Pavlović u 79. minutu.

Arsenal je, uprkos porazu od Sutjeske, ostao na trećem mjestu i u zoni je plasmana u Evropu. Međutim, Tivćani čekaju odgovor na žalbu nakon što su od FSCG odbijeni za licencu za evropska takmičenja.

Najviše golova u posljednjem kolu je viđeno u Bijelom Polju, čak sedam – Rudar je poslije preokreta savladao Jedinstvo 4:3. Tim Vuka Bogavca je vodio 2:0 i 3:1…

Rezultati:

Mornar – Budućnost 0:1

Zoran Petrović 6.

Arsenal – Sutjeska 0:1

Dragan Grivić 75.

Ćetko Manojlović (Arsenal) promašio je penal u 79. minutu.

Jedinstvo – Rudar 3:4

Bojan Bojić 3, Danis Kolić 7, Žarko Korać 60 – Velizar Janketić 15, 80, Stefan Golubović 72, Ljubomir Kovačević 89.

Jezero – Dečić 2:1

Edis Redžepagić 16, Vojin Pavlović 79 – Milan Vušurović 71.

Petrovac – Iskra 4:1

Balša Boričić 9, Aldin Adžović 11, Mamadu Mendi 34, Filip Femić 90+2 – Žarko Popović 72.

Tabela: Budućnost, Sutjeska 70, Arsenal, Dečić 50, Jedinstvo 47, Petrovac 43, Jezero 43, Mornar 42, Rudar 38, Iskra 31.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve