Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Titula Kobajašija: Fantastični Japanac skočio 252 metra u Planici (VIDEO)

Japanac je već posle prve serije i do sad neviđenog skoka na Planici, imao ogromnu prednost, pa se na polovini takmičenja nazirala njegova 16. pobjeda u karijeri

Japanski skakač Rjoju Kobajaši, u velikom stilu završio je sezonu u ski skokovima, jer je osvajanje Kristalnog globusa začinio pobedom Planici, uz novi rekord Velikanke, koji sada iznosi 252 metara.

Foto: Printscreen/Youtube

Japanac je već poslije prve serije i do sad neviđenog skoka na Planici, imao ogromnu prednost, pa se na polovini takmičenja nazirala njegova 16. pobjeda u karijeri. Sa 230.5 metara u drugoj seriji, došao je do nedostižnih 464.9 bodova.

Većinu od 62 hiljade raspoloženih navijača razgalio je Domen Prevc osvajanjem drugog mesta, letovima od 239.5 i 222.5 metara. U zbiru je imao 444 osvojena boda. Treće mesto pripalo je sjajnom Nemcu Markusu Ajzenbihleru, letovima od 227 i 235 metara.

Četvrto mesto pripalo je Poljaku Pjotru Zili, petoplasirani je bio još jedan mladi Slovenac, Timi Zajc, a iza njega su se plasirali David Kubacki (Poljska), Karl Gajger (Nemačka), Johan Andre Forfang (Norveška), Anže Semenič (Slovenija) i desetoplasirani Jevgenij Klimov (Rusija)…

Sezonu Svetskog kupa, osvajač Kristalnog globusa Rjoju Kobajaši završio je sa 2085 bodova. Drugoplasirani Štefan Kraft (Austrija) „stao” je na 1349, a trećeplasirani Kamil Stoh na 1288 bodova. Na četvrtoj i petoj poziciji su još dvojica poljskih asova, Pjotr Zila sa 1131, te David Kubacki sa 988 osvojenih bodova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve