Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Tešanović nakon osvajanja Kupa CG: Trofej nam je podstrek za sve što nas očekuje

U oba meča finalnog turnira Jadran je za gol su bio bolji od rivala, od Primorca u polufinalu i Budve u finalu

Priča koju Jadran Carine sa mladim kadrom gura dugi niz godina, dobila je lijep završetak za kraj godine. Novljani su osvojili Kup, deveti u nizu, a 11. od obnove nezavisnosti.

Tešanović, Foto: Wpolo.me

U oba meča finalnog turnira za gol su bili bolji od rivala, od Primorca u polufinalu i Budve u finalu.

“Očekivali smo da će biti teško, ali ne i da će se igrati gol za gol. Dosta nas je iscrpio meč u utorak sa Basrelonetom, tako da smo i zbog toga bili umorni. Nijesmo mogli baš da nametnemo naš ritam i da plivamo. Nakon tri teške utakmice u četiri dana, na kraju se sve završilo kako treba”, kazao je Petar Tešanović, koji je od ove sezone prvi golman aktuelnog crnogorskog šampiona.

Šta je presudilo?

“Iskustvo igranja velikih mečeva posljednjih godina. Uspjeli smo da se konsolidujemo i utakmicu privedemo kraju onako kako smo najbolje znali.”

Koliko će trofej značiti na samopouzdanju za posljednja dva meča (za ovu polusezonu) u Ligi šampiona?

“Još malo pa kraj polusezone i odličan način da je završimo. Ostala su nam dva meča sa Jadranom splitskim i Sintezom i oba možemo da dobijemo. Trofej nam može biti podstrek za sve što nas očekuje. Vjerujem da ćemo i od drugog dijela djelovati odlično, u stvari još bolje.”

Koliko i u kojem dijelu Jadran može bolje?

“Nakon pauze od dvije godine vratili smo se u elitu i nekako je sve pomalo drugačije. Pravila igre su se promijenila, dozvoljeno je više proplivavanja što nama baš i ne odgovara u igri. Ali, vjerujem, uz ovakav odnos i poznavanje protivnika, da možemo da se nametnemo i dođemo do završnog turnira.”

Koliko je bila teška uloga prvog golmana?

“Ne bih rekao da je bilo teško, jer sam od prošle godine ulazio pomalo, branio i to neke važne, kao sa OSC-om. Klub mi je ukazao povjerenje, mislim da sam opravdao očekivaja i da je bilo bolje nego što su mnogi očekivali”, poručio je Tešanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve