Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Termini u kojima će igrati Crna Gora na Eurobasketu

Naš suparnik u četvrtak (18:15h) biće Turska, koja je proteklih dana u kvalifikacijama za Mundobasket pretrpjela dva poraza, ali koja i pored toga ima izuzetan kvalitet

Košarkaši Crne Gore u četvrtak će početi četvrti nastup na Eurobasketu.

Nakon polovičnog učinka u završnici kvalifikacija za Mundobasket, naši igrači vjeruju kako će na evropskoj smotri uspjeti da se plasiraju u nokaut fazu, u koju idu po četiri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe.

Već na samom startu grupe “A”, koja će biti odigrana u Tbilisi areni, izabranike Boška Radovića očekuje veliko iskušenje. Naš suparnik u četvrtak (18:15h) biće Turska, koja je proteklih dana u kvalifikacijama za Mundobasket pretrpjela dva poraza, ali koja i pored toga ima izuzetan kvalitet.

Za vikend ćemo igrati dva susreta. Najprije u subotu slijedi meč protiv Belgije (15:30h). Na prvi pogled ne baš atraktivan protivnik, ipak je ekipa koja u posljednje vrijeme postiže izuzetne rezultate, a koju predvodi hrvatski stručnjak Dario Đerđa.

U nedjelju, takođe u 15:30, očekuje nas susret sa autsajderom grupe – ekipom Bugarske. Selekcija u kojoj su uglavnom igrači iz domaćeg šampionata, nastupiće na Eurobasketu nakon čitavih 11 godina.

Dan pauze je ponedjeljak, a nakon toga predstoje završne utakmice protiv dva izuzetno neugodna rivala. U utorak (18:15h) ćemo odmjeriti snage sa aktuelnim svjetskim prvakom, Španijom, a dan kasnije i sa domaćinom grupe, ekipom Gruzije (21:00h).

Ukoliko prođemo u osminu finala, tamo će naš suparnik doći iz grupe “B”; u kojoj nastupaju Francuska, Litvanija, Slovenija, Njemačka, Mađarska i Bosna i Hercegovina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve