Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Tenis: Organizatori Vimbldona objavili spisak nosilaca

Žrijeb za treći Grend slem turnir sezone biće obavljen u petak u 11 časova

Organizatori Vimbldona objavili su listu nosilaca za predstojeći turnir. Treći Grend slem sezone počinje u ponedjeljak i završava se 14. jula, a prvi nosioci biće Novak Đoković i Ešli Barti.

Foto: Championstravel.rs

Očekivalo se da će Đoković kao prvi na svijetu i kao branilac trofeja na Vimbldonu biti postavljen za prvog nosioca, ali je zato došlo do promjene u odnosu na ATP listu kada je riječ o poziciji drugog nosioca.

Rodžer Federer je drugi, a Rafael Nadal treći nosilac, dok je u odnosu na poziciju na ATP listi odlično prošao i Kevin Anderson.

On je osmi na svjetskoj lestvici, ali je i prošlogodišnji finalista, pa će tako biti postavljen za četvrtog nosioca u Londonu.

Kod teniserki, Ešli Barti je na čelu liste nosilaca kao novi svjetski broj jedan, a postavka nosilaca prati dalje WTA listu po redosljedu.

Naomi Osaka je drugi, Karolina Pliškova treći, Holanđanka Kiki Bertens četvrti, a branilac titule, Njemica Anđelik Kerber je peti nosilac ove godine.

Nagradni fond turnira je 34 miliona funti, a šampionima u muškom i ženskom singlu pripašće ček na 2,35 miliona funti, što je za 100.000 više u odnosu na prošlu godinu.

Žrijeb za treći Grend slem turnir sezone biće obavljen u petak u 11 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve