Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Tenis: Fantastični Nadal do devete titule u Rimu

Prvi set nije nagoveštavao veliku borbu jer ga je Nadal dobio bez izgubljenog gema, ali i takav set trajao je čak 41 minut. Nakon toga dobili smo tenis kakav smo očekivali i na kraju pobjedu Nadala koji je tako došao do devete titule u Rimu

Španski teniser Rafael Nadal pobednik je Mastersa u Rimu. Drugi reket sveta bio je bolji od Novaka Đokovića i slavio u tri seta 6:0, 4:6, 6:1 za dva sata i 25 minuta igre.

Foto: Atptour.com

Prvi set nije nagoveštavao veliku borbu jer ga je Nadal dobio bez izgubljenog gema, ali i takav set trajao je čak 41 minut. Nakon toga dobili smo tenis kakav smo očekivali i na kraju pobjedu Nadala koji je tako došao do devete titule u Rimu.

Prvi set protekao je u apsolutnoj dominaciji Nadala pa smo tako u 142. setu koji su dva igrača odigrala set koji je neko dobio sa nulom.

Novak je bio umoran, a nije mu u prilog išla ni činjenica je je Rafa u meč ušao maksimalno snažno. Na svaki dobar Novakov potez Rafa je imao još bolji odgovor.

Ipak, u drugom setu se sve promijenilo. Novak je zaigrao bolje, bolji je bio i govor tijela. Spasao je u sedmom gemu tri vezane brejk lopte, a konačno je do brejka došao u posljednjem gemu drugog seta i tako se vratio u igru.

Nije u odlučujućem setu krenulo kako je Srbin želio. Prvi gem je odredio ceo set. Zakomplikovao je Novak, propustio sjajne šanse da set otvori osvajanjem svog gema i dozvolio Nadalu da napravi brejk. Nizale su se greške u drop šotovima, smečevima, a nije dobro radio ni drugi servis.

Nakon ovog meča, Novak ima 28 pobjeda u duelima sa Nadalom koji je danas upisao 26. trijumf nad Đokovićem. Nadal ponovo vodi u broju osvojnih Mastersa jer mu je ovo 34. titula na turnirima iz serije 1000.

Nadalu je ovo prva titula ove sezone, Đoković ostaje na dvije.

Za najbolje tenisere sada sledi kratak odmor, a onda dolazi drugi Grend slem sezone, Ronal Garos.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve