Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Tenis: Đoković iznenađen rasporedom nosilaca na Vimbldonu (VIDEO)

Vimbldon ima posebnu formulu koja uzima u obzir najviše rezultate na travi u posljednje dvije godine, a zbog toga će Nadal sada biti treći nosilac iza Federera uprkos tome što je ispred njega na ATP listi

Prvi teniser sveta Novak Đoković kaže da je iznenađen time što će Rafael Nadal biti treći nosilac na Vimbldonu uprkos tome što je drugi teniser svijeta.

Vimbldon ima posebnu formulu koja uzima u obzir najviše rezultate na travi u posljednje dvije godine, a zbog toga će Nadal sada biti treći nosilac iza Federera uprkos tome što je ispred njega na ATP listi.

“Vimbldon to radi drugačije od svih i to mora da se poštuje, iako jeste pomalo iznenađujuće. Rodžer Federer je najveći svih vremena na travi, osvojio je Vimbldon više puta od bilo koga, ali čovjek ispred kojeg su ga stavili na listi nosilaca jeste Rafael Nadal. Zato je malo iznenađujuće, ali tako je kako je“, rekao je Đoković.

“Osvajanje Gren slem titula je najveći prioritet u ovoj fazi moje karijere. Privilegovan sam što sam na prvoj poziciji na svijetu, to je uloga uz koju ide mnogo pritiska, a ja sa njime pokušavam da se nosim na najbolji mogući način“, kaže Novak i dodaje:

“Često sam bio u ovoj poziciji u karijeri i znam kako da se nosim sa svime uprkos tome što nije lako. Prošlogodišnja titula na Vimbldonu bila je velika prekretnica u mojoj karijeri jer sam prethodno operisao lakat i ispao iz najboljih 20 na svijetu“.

https://twitter.com/HaytersTV/status/1143609972787482625

Najprestižniji Gren slem počinje u ponedjeljak prvog jula.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve