Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Tenis: Australijan Open dobija novu podlogu

Australijan Open je prvobitno igran na travi, a od 1988. godine poslije izgradnje „Melburn parka“ je poznat po tvrdoj podlozi. Do 2007. godine su tereni bili zelene boje, a od tada su postali plavi

Organizatori Australijan Opena objavili su da će od naredne godine „GreenSet Worldwide“ biti zadužen za podlogu na terenima kompleksa u Melburnu.

Foto: Forbes.com

Ista podloga biće postavljena i na preostalim turnirima koji se igraju tokom ljeta u Australiji i to u Pertu, Sidneju, Adelejdu, Brizbejnu i Hobartu, kao i novom ATP kupu u Brizbejnu.

Prvi Gren slem sezone je poznat po svojoj tvrdoj podlozi plave boje, a ta tradicija će biti nastavljena sa novim dobavljačem.

Kompanija „GreenSet Worldwide“ od 1970. godine pravi podloge za teniske terene širom svijeta. Ona se, između ostalog, postavlja za završni Masters u Londonu, turnir u Bazelu i Masters u Parizu.

Australijan Open je prvobitno igran na travi, a od 1988. godine posle izgradnje „Melburn parka“ je poznat po tvrdoj podlozi. Do 2007. godine su tereni bili zelene boje, a od tada su postali plavi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve