Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Tekbol sto na Kampu Fudbalskog saveza Crne Gore

Takmičenje najvećeg kvaliteta privuklo je interesovanje i svjetskih prvaka, predstavnika Srbije, Nikole Mitra i Bogdana Marojevića.

Tekbol savez Crne Gore nastavio je sjajnu saradnju sa Fudbalskim savezom u cilju promocije tekbola kao sporta. Tim povodom TEQMNE poklonio je Fudbalskom savezu Crne Gore sto za tekbol koji je postavljen na Kampu FSCG na Starom aerodromu. Tako će naši reprezentativci, u svim uzrasnim kategorijama moći da na drugačiji način provode vrijeme u trening centru i kroz sport povezan sa fudbalom grade timski duh. Prvi koji su se oprobali u tekbolu bili su mladi reprezentativci, koje u petak očekuje prijateljski meč sa Kinom u Hrvatskoj.

“Prvi put igram tekbol, zanimljivo je zaista. Dobra igra zahvaljujući kojoj možemo dobro da se zagrijemo, radimo na tehnici, družimo se, zabavljamo, što je veoma dobro za nas. Tekbol lopta je malo lakša i treba malo više da se potrudite oko tehnike, ali naravno može da znači u smislu poboljšanja vještine. Svidio mi se mnogo sport i volio bih da igram opet, tako da ću se potruditi da odem na neki od stolova i opet probam tekbol” kazao je Andrej Bajović, mladi vezista Dečića.

Donacija teq stola jedan je od vidova promocije tekbola kao urbanog i zanimljivog sporta, koji bilježi veliki progres u svijetu. Dokaz za to je i to što je uvršten u program predstojećih Evropskih igara u Krakovu, za koje će se najbolji tekeri svijeta nadmetati na završnom turniru Evropske tekbol turneje, koji će se od 28. do 31. marta održati u Podgorici.

Takmičenje najvećeg kvaliteta privuklo je interesovanje i svjetskih prvaka, predstavnika Srbije, Nikole Mitra i Bogdana Marojevića.

„Posljednji po redu kvalifikacioni turnir za Evropske Olimpijske igre će se održati u Podgorici po prvi put. Velika nam je čast i privilegija što ćemo se ponovo takmičiti u vašoj državi i, kao i uvijek, radujemo se dolasku u Crnu Goru. Naravno da su očekivanja najveća, jer na svakom turniru idemo po medalju i imamo najviše ciljeve. Očekujemo jedan dobro organizovan turnir, kao što je bio i prošli, koji je održan na ljeto u Ulcinju i ne sumnjamo da će ovo biti jedan od najtežih, ali isto tako i najlepših turnira ikada u ovom sportu. Učestvovaćemo u četiri kategorije i nadamo se dobrom plasmanu kako bi obezbijedili mjesto na Evropskim igrama u Krakovu, koje su nam i krajnji cilj. Moram ovim putem i da pohvalim vaš savez koji je jako lijepo organizovan i koji radi izvanredan posao već više od godinu i po dana, kako u vašoj državi tako i na svjetskom nivou, pa ni ne čudi poziv od strane FITEQ-a da budete jedni od domaćina kvalifikacionog turnira, što ste svojim trudom i zalaganjem nesumnjivo zaslužili. Vidimo se uskoro u Podgorici!“ poručio je Bogdan Marojević.

Tekbol savez ulaže sve napore kako bi ovaj sport bio što popularniji u Crnoj Gori i raduje nas sve veće interesovanje igrača širom države. To je prepoznato i od strane Ministarstva sporta i mladih koje je i kroz program sufinansiranja sportskih organizacija za 2023. godinu pružilo znajačnu podršku Nacionalnoj tekbol asocijaciji.

„Ministarstvo sporta i mladih cijeni napore Tekbol saveza koji, od formiranja 2021.godine, u kontinuitetu postiže značajne rezultate, kako na planu razvoja ovog sporta u Crnoj Gori tako i na planu pozicioniranja naše nacionalne asocijacije tekbola u Međunarodnoj tekbol federaciji FITEQ-u. Konkretan rezultat tih aktivnosti je povjeravanje organizacije prestižnog evropskog turnira u tekbolu koji se krajem marta organizuje u Podgorici. U tom kontekstu, Ministarstvo sporta i mladih je kroz sredstva na redovnom godišnjem konkursu, koja su ove godine rekordna za razvoj našeg sporta, opredijelila i Tekbol savezu Crne Gore značajnu finansijsku podršku za organizaciju ovog međunarodnog takmičenja a upravo dolazak najboljih tekbol igrača iz Evrope garancija je kvaliteta ovog takmičenja i dobre promocije ovog sporta, ali i Crne Gore kao dobrog domaćina i važne destinacije za razvoj sportskog turizma“ kazao je načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sporta i mladih, Miloš Lalević.

European Teqball Tour stiže u Podgoricu nakon Budimpešte i Madrida. Sportska dvorana hotela Voco biće borilište elitnih tekera koje će svi zainteresovani moći da gledaju sa tribina na koje je ulaz besplatan. Završni dan četvorodnevnog turnira donosi finala u pet kategorija a spreman je zanimljiv program između mečeva i iznenađenje za publiku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve