Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Tanja Bokan u njemačkom Potsdamu: Volja za dokazivanjem je neprekidna

Najbolja crnogorska odbojkašica je potpisala za njemački Potsdam, i mogla bi za novi tim da debituje već večeras, u gostima protiv Zula

Samo nekoliko dana nakon što je sporazumno raskinula ugovor sa poljskim Palacom iz Bidgošća, Tatjana Bokan je već našla novi klub.

Najbolja crnogorska odbojkašica je potpisala za njemački Potsdam, i mogla bi za novi tim da debituje već večeras, u gostima protiv Zula.

Tanja Bokan je potpisala ugovor do kraja sezone sa klubom iz istoimene prijestonice savezne države Brandenburg, grada koji se nalazi oko 25 kilometara jugozapadno od Berlina.

– Njemačka je već 11. zemlja u kojoj ću igrati, a Potsdam je moj 14. klub u karijeri. A volja za dokazivanjem je neprekidna – kazala je Tanja Bokan.

Potsdam je osnovan 1996. godine, a član je elitnog ranga od sezone 2009/10. Nikada nije osvojio trofej, uglavnom je bio plasiran u sredini tabele, a prošle sezone je eliminisan od šampiona Drezdnera. Potsdam je trenutno šesti na tabeli sa sedam pobjeda i tri poraza…

– Imamo mladi tim, ali sa puno igračima koje imaju veliki potencijal. Cilj je da se plasiramo u plej-of (prvih osam) sa što bolje pozicije. A tamo želimo da priredimo neko iznenađenje – dodala je naša odbojkašica.

Dolaskom Tanje Bokan, Potsdam treba da riješi probleme na prijemu servisa, koje su nastale poništavanjem ugovora, zbog zdravstvenih razloga, sa Austrijankom Srnom Marković, a koja je trebala da zauzme mjesto povrijeđene Ane Eskamile, zbog čega je njemački tim bio ostao na samo dva primača, Konstantinu Vlahaki i Lauru Emonts.

– Tatjana je veoma iskusna igračica, koja je klasu dokazala u najboljim ligama svijeta. Već od prvog treninga je izazvala oduševljenje među saigračicama. Ali, trebaće još neko vrijeme da se vrati u pravi kolosjek nakon dva mjeseca pauze. Međutim, ona pokazuje veoma profesionalan odnos i uradiće sve da pomogne timu što je bio moguće – rekao je trener Potsdama Giljermo Naranjo Ernandes.

Tanja Bokan je sezonu počela u Bidgošću, ali je za poljski tim odigrala samo sedam utakmica. Sredinom novembra prošle godine, naime, operisala je slijepo crijevo. Međutim, tokom operacije je ustanovljeno da bolovi koje je Tanja imala nijesu uzrokovani upalom slijepim crijevom, već da je imala rupturu grafovog folikula, zbog čega je došlo do obimnog krvarenja, a krv je ostala u stomaku. S obzirom da je pred njom bio period oporavka od operacije, Tanja i Palac su odlučili da sporazumno raskinu ugovor.

Tanja je u Poljsku stigla nakon godine pauze u igračkoj karijeri, uzrokovane odustajanjem njenog posljednjeg kluba od Prve lige, italijanske Kazerte, zbog finansijskih problema, ali prije svega zbog porodičnih razloga i smrtnog slučaja u porodici.

Ponikla u ekipi Luke Bar, 33-godišnja Baranka je igrala i za subotički Spartak, Soverato, Pezaro (Italija), Miluz, Kan (Francuska), Azerail (Azerbejdžan), Hamamicu (Japan) i Pepsivo (Indonezija), Džeđang (Kina) i Čeri Tigo Krosovers (Filipini).

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve