Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

Talibani zaradili milione od gradnje stadiona u Kataru

Navodno, od novca koji su dobili da bi pristali na mirovne pregovore, Talibani su kupili mehanizaciju koja se inače koristi za izgradnju stadiona

Pozivajući se na dobro obaviještene izvore, britanski list Telegraf piše da su Talibani dobro zaradili na izgradnji stadiona u Kataru. Kao da organizaciju ovog Mundijala do sada nije pratilo dosta kontroverzi…

Navodno, od novca koji su dobili da bi pristali na mirovne pregovore, Talibani su kupili mehanizaciju koja se inače koristi za izgradnju stadiona.

A onda su te mašine iznajmljivali Kataru za cijenu i po 10.000 dolara mjesečno po mašini.

„Talibanima je turnir bio zlatna koka. Neki od njih su iznajmljivali i po šest ili deset mašina, a zarađivali su i do 10.000 po mašini mjesečno tokom cijelog trajanja izgradnje stadiona“, naveo je izvor Telegrafa.

Katar je inače bio i mjesto na kome su vođeni mirovni pregovori, a brojni su čelnici Talibana koji su za to vrijeme i živjeli u ovoj zemlji. Navodno, Katar im je plaćao za to. Navodi se i da su Sjedinjene Američke Države i Ujedinjene nacije.

„Javna je tajna u Ambasadi Avganistana u Dohi da su članovi pregovaračkog tima Talibana dobili novac od Katara i da su ga uložili u opremu za izgradnju stadiona. Čak su koristili svoju mrežu da od ljudi iz Avgansitana skupljaju donacije i obećavali ljudima dio zarade od izgradnje stadiona“, zaključio je izvor britanskog lista.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve