Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Svjetska liga: Ajkule željom završile pola posla

Pokazale su ''ajkule'' u Tbilisiju na kojem su nivou, koliko su blizu forme za Tokio i kako se željom mnogi nedostaci prevazilaze

Do ciljeva u sportu uvijek je teško doći, ali kada je plan priprema do detalja isprogramiran i kada svako zna svoj dio posla, kao što je to u našem vaterpolo timu, onda je sve moguće.

Pokazale su ”ajkule” u Tbilisiju na kojem su nivou, koliko su blizu forme za Tokio i kako se željom mnogi nedostaci prevazilaze.

Vrlo je važno napomeniti da se selektor Vladimir Gojković, uprkos povredama i problemima u finišu Svjetske lige (mnogi od igrača imali stomačni virus), nije bavio improvizacijama, jer je duboku ušao u sve pore igre i na taj način spriječio faktore iznenanađenja.

Čak, ako se pogleda kompletan nastup vaterpolista, slika pokazuje da im praktično niko ozbiljnije nije zaprijetio.

U finalu sa SAD kontrolisali su rezultat, Grke su preslišali u polufinalu, dok su rutinski odradili posao u četvrtfinalu (Kazahstan) i grupnoj fazi (SAD, Gruzija i Japan).

– Teško je naći manu ovakvom rezultatu i igri, prije svega želji i ogromnoj borbenosti koju su imali momci. Konačan rezultat donio nam je ogromnu dozu samopouzdanja koja je neophodna za olimpijski turnir i na krilima toga treba ući u završni dio priprema. Već smo sve ovo apostrofirali, a momci će sve ovo na pravi način da prihvate i iskoriste. Ne bih imao bilo šta tome da dodam”, kazao je Miloš Šćepanović, saradnik selektora Gojkovića.

Osvajanjem zlatne medalje u Svjetskoj ligi, treći put od kada Crna Gora učestvuje u ovom takmičenju, momci su stigli do velikog rezultata, napomenuo je Šćepanović.

– Ovo je veliko takmičenje i veliki rezultat za naš sport uošte. S obzirom na to da dolazi neposredno pred olimpijski tunir, mora biti u službi onoga što svi priželjkujemo. Crnogorskom vaterpolu fali olimpijska medalja, a momci su silno motivisani da do toga dođu. Svjesni smo, naravno, da će do početka Igara sve ekipe biti spremnije i uigranije, a i mi ćemo.

Gruzija je bila posljednji stepenik na putu do Japana, u finišu priprema “ajkule” će u Nikšiću i Podgorici odraditi ”lijepu ruku”.

– Iza nas je odličan turnir i priprema za ono što nas čeka narednih dana u Nikšiću, Podgorici i kasnije u Tokiju. Zadovoljni smo, jer pobijediti sve rivale i osvojiti Svjetsku ligu nije mala stvar. Naravno, to je samo jedna stepenica do cilja koji želimo – a to su Olimpijske igre, istakao je centar Miroslav Perković.

Još ima rezervi u igri našeg tima i to je detalj koji ohrabruje pred nastup u Japan.

– Nijesmo totalno spremni ili onako kako treba da budemo za Olimpijske igre, što smo uspjeli da nadoknadimo željom i hemijom od starta turnira. Siguran sam da ćemo do prve utakmice doći do željenog maksimuma.

Manje oscilacije u igri, prije svega u napadu, nijesu uticale na ukupan utisak sa finalnog turnira SL.

Idealno je bilo što je Gojković sa igračima mogao da vježba mnoge varijante, što je bilo vidljivo sa Grcima u odbrani na centre.

– Znamo da možemo još bolje i vjerujem da ćemo to pokazati za naredne izazove koji nas očekuju.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve