Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Svjetska liga: Ajkule porazom od Grčke završile turnir u Debrecinu

Pored naše i grčke selekcije, na finalni turnir Svjetske lige ide i Italija, koja je u duelu za treće mjesto bila bolja od Španije rezultatom 9:8

Crnogorski vaterpolisti su porazom od Grčke (12:7) donekle pokvarili utisak u Debrecinu, mada je činjenica da je finalni okršaj sa sobom nosio i najmanju važnost na kvalifikacionom turniru s obzirom na to da su obje ekipe već bile izborile plasman na F8 Svjetske lige.

Kao da su “ajkule” nakon dvije velike pobjede, nad Hrvatskom i Italijom, ostale bez energije da se nose sa moćnim protivnikom i njegovim robusnim centrima i bekovima.

Nosile su se, tačnije, četvrtinu i po, a kasnije je Grčka potpunu kontrolisala stvari. Na poluvremenu je vodila 7:3, kasnije imala i plus šest…

Tim Vladimira Gojkovića, koji je opet nastupio bez povrijeđenog Đura Radovića, jednostavno nije imao ritam da juri raspoloženog protivnika, pa je posljednjih osam minuta proteklo u odrađivanju posla sastava Teodorasa Vlahosa.

Aleksandar Ivović je bio trostruki strijelac, po jednom su mrežu Grka tresli Marko Petković, Miroslav Perković, Aleksa Ukropina i Dušan Matković.

Joanis Fudulis se istakao kod Grka sa tri pogotka.

Kako god, provjera je uspjela. Crna Gora može mirno da se okrene onom mnogo važnijem – kvalifikacijama za Olimpijske igre od 21. do 28. februara u Roterdamu. Jedan od rivala u grupi će biti upravo Grci.

Pored naše i grčke selekcije, na finalni turnir Svjetske lige ide i Italija, koja je u duelu za treće mjesto bila bolja od Španije rezultatom 9:8.

CRNA GORA – GRČKA 7:12 (2:3, 1:4, 3:4, 1:1)

Debrecin – Gradski bazen. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Naumov (Rusija), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Crna Gora 7 (5), Grčka 8 (3). Peterci: Crna Gora 1 (1), Grčka 1 (1).

CRNA GORA: Lazović, Brguljan, Radović, Petković 1, Popadić, Perković 1, Vidović, Ukropina 1, Ivović 3, Spaić, Matković 1, Banićević, Kandić (14 odbrana).

GRČKA: Cerdevas (osam odbrana), Genidunijas, Skumpakis, Kapocis 1, Fudulis 3, Papanastasiju 2, Dervisis, Argiropojlos 2, Murikis 2, Kolomvos 2, Kiuvecis, Vlahopulos, Galanidis.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve