Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Svjetska liga: Ajkule i podmlađene pokazale da vrijede

Naši vaterpolisti očigledno su sačuvali hemiju, istu energiju i jak motiv od prošle godine kada su u Mađarskoj osvojili evropsku bronzu. Od tada, velikog uspjeha prošlo je skoro godina, a prije pet dana, u prvoj zvaničnoj utakmici, ponovo su bili bolji, kao u borbi za bronzu, od Hrvatske u četvrtfinalu evropskih kvalifikacija

Rad se isplatio kazao je golman ”ajkula” Dejan Lazović dan nakon što je crnogorski vaterpolo tim izborio plasman na završni turnir Svjetske lige u junu u Gruziji.

Naši vaterpolisti očigledno su sačuvali hemiju, istu energiju i jak motiv od prošle godine kada su u Mađarskoj osvojili evropsku bronzu.

Od tada, velikog uspjeha prošlo je skoro godina, a prije pet dana, u prvoj zvaničnoj utakmici, ponovo su bili bolji, kao u borbi za bronzu, od Hrvatske u četvrtfinalu evropskih kvalifikacija.

Pao je u Debrecinu i svjetski šampion Italija, a u finalu, bez rezultatskog značaja, Grčka je bila bolja.

Selektor Vladimir Gojković odmarao je upravo Lazovića u posljednjem meču, Đura Radovića je čuvao zbog problema sa ramenom, a prvi centar Vladan Spaić na pola meča, zbog udarca, završio je na klupi.

Uz to Gojković nije mogao da računa na Obradovića, Čučkovića, Draškovića i Đurđića momke koji su u Budimpešti odigrali značajnu rolu na putu do medalje.

Zato ovaj uspjeh ima težinu jer je ostvaren protiv izuzetnih rivala, bez nekoliko ključnih igrača, i to uoči kvalifikacija za Olimpijske igre koje počinju u februaru u Roterdamu.

– Odradili smo dobre pripreme pred odlazak u Debrecin. Bili smo vrijedni, zaista trenirali naporno i na kraju se rad isplatio. Odigrali smo odličan turnir i to sa najjačim reprezentacijama, kazao je Lazović.

Golman Marseja pokazao je novu stabilnost u prva dva meča evro kvalifikacija, a Slaven Kandić, povratnik u nacionalni tim, ključnom odbranom sa pet metara odveo je ”ajkule” u meč sa Italijom.

– Nijesmo bili kompletni. Igrali smo bez nekoliko igrača koji su bili sa nama u Budimpešti i uzeli bronzu. Ali smo i sada, sa nekoliko novih, mladih igrača pokazali da zaista vrijedimo. I taj cilj koji smo postavili ispunili smo, plasirali smo se na završni turnir Svjetske lige.

Gojković je ponovo miješao karte, šansu i to kroz veliku minutažu i odgovornost dobili su momci iz Primorca Miroslav Perković i Dušan Matković.

– Poslije ovakvog ostvarenog rezultata, sada se okrećemo najvažnijem cilju, a to je Roterdam i kvalifikacije za Olimpijske igre. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i iskreno se nadam da možemo da odigramo turnir kao i ovaj u Debrecinu i odemo na Olimpijske igre, što je san svih nas.

Reprezentativci 18. januara nastavljaju sa radom u Đenovi gdje će trenirati sa Pro Rekom do 24. januara. Prije puta u Roterdam 11. februara u Podgorici će na turniru imati posljednje provjere sa Srbijom, SAD i Njemačkom.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve