Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Švedska dočekuje lavove u gradu gdje radi naš selektor: Roganović domaćin Crnoj Gori u Eskilstuni

Ta vijest obradovala je našeg selektora Zorana Roganovića čiji je posao u Švedskoj vezan upravo za taj grad. Roganović je od prošle godine trener Guifa, člana tamošnjeg najjačeg ranga

Rukometni savez Švedske objavio je da će se utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Crnom Gorom devetog januara igrati u Eskilstuni.

Roganović i lavovi, Foto: Pobjeda.me

Ta vijest obradovala je našeg selektora Zorana Roganovića čiji je posao u Švedskoj vezan upravo za taj grad.

Roganović je od prošle godine trener Guifa, člana tamošnjeg najjačeg ranga.

“Zaista se radujem što će Eskilstuna ponovo biti domaćin velikog rukometnog događaja. Rukometna reprezentacija, Eskilstuna Guif i ovaj grad imaju dobru saradnju i nastavljamo dugoročni rad na tome da Eskilstuna postane grad zanimljivih događaja rekao je Mikel Lengren u ime organizatora utakmice”.

Roganović je najveći dio karijere proveo u Švedskoj u koju je stigao 2003. i postao najbolji strijelac švedske lige svih vremena sa 2.277 golova. Trenersku karijeru počeo je u mlađim kategorija H43 iz Lunda, da bi potom dobio šansu da vodi prvi tim Eskilstuna Guifa, kojem je nedavno priključio svog sina, talentovanog golmana Marka. Crna Gora i Švedska će se tri dana prije meča u Eskilstuni sastati u Podgorici (6. januara).

“Lavovi” i selekcija “Tri krune” igraće u januaru, umjesto u martu kada su na programu treće i četvrto kolo, zato što Šveđane na proljeće očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre.

Crna Gora će prvi meč u kvalifikacijama za EP odigrati četvrtog novembra kod kuće sa Kosovom, a četiri dana kasnije gostovaće Rumuniji.

“Crna Gora je težak protivnik za sve reprezentacije na svijetu, a istovremeno će nam te utakmice pružiti pravu potvrdu forme uoči Svjetskog prvenstva u Egiptu, koje nas očekuje u januaru”, rekao je selektor Glen Solberg koji je na tu funkciju došao poslije Evropskog prvenstva.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve