Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Sve osnove za dobre pripreme

Očekuje se da se tokom dana nacionalnom timu Crne Gore priključi i jedan od ključnih igrača, centar Valensije Bojan Dubljević

Naši košarkaši od danas će boraviti u Kolašinu, već u večernjim časovima odraditi prvi trening u sklopu jakih visinskih priprema. Prema riječima Milka Bjelice, jednog od najiskusnijih u timu, ima razloga za zadovoljstvo nakon sedmice rada u glavnom gradu.

Milko Bjelica, foto Pobjeda
Očekuje se da se tokom dana nacionalnom timu Crne Gore priključi i jedan od ključnih igrača, centar Valensije Bojan Dubljević.
Do 7. avgusta “crveni” će trenirati bez NBA zvijezde Nikole Vučevića. Sveukupno, prema riječima Bjelice, reprezentacija je posvećena kvalitetnom radu iz dana u dan.

“Atmosfera je zaista u najboljem redu. Krenuli smo u jakom ritmu, što je i normalno za ovaj period priprema. Igrači su motivisani, svi su zdravi i sve ide kako je planirano. Sve su osnove postavljene za dobre pripreme”, kazao je Bjelica.

Iza njega je dobra sezona u tokijskom Alvarku, koji je odbranio titulu u Japanu i igrao finale Kupa šampiona Azije. Bjelica je potencijalno jedan od vrhunskih aduta selekcije Zvezdana Mitrovića, koja je najjača upravo u pozicijama pod obručem.

“Kada se priključe Dubljević i Vučević bićemo još kompaktniji i u jačem ritmu rada. Njihov dolazak u nacionalni tim daje i pripremama i samom našem nastupu na Mundobasketu dodatnu težinu”, rekao je Milko.

U odnosu na rivale u grupnoj fazi, Crna Gora ima prednost što je rasterećena očekivanja. “Crveni” vide šansu u svakom meču u grupi Mundobasketa u Nanđingu.

“Grupa je teška, sve selekcije imaju adute i kvalitet. Grčka je naravno favorit, i po njihovom sastavu se vidi da su u prednosti u odnosu na ostale u našoj grupi. Novi Zeland i Brazil imaju kvalitet, dobre sastave, ali zaista vjerujem da možemo bilo koga pobijediti”, objasnio je Bjelica.

Konačno, istakao je koliko uspjeh na Svjetskom prvenstvu zavisi od vrhunske posvećenosti tokom priprema.

“Uspjeh zavisi od mnogo faktora, ali vrlo je bitno “pogoditi” pravu hemiju, završiti pripreme u jakom ritmu i bez većih problema sa povredama. U ovom trenutku zato valja reći da svako ima podjednake šanse”, rekao je Bjelica.

Nacionalni tim će do 14. avgusta boraviti u Kolašinu, a dan kasnije igraće na jakom turniru u francuskom Lionu, gdje su planirana tri meča u tri dana.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve