Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Sve najveće zvijezde su na Eurobasketu – osim Bogdanovića i Vučevića

Vučević je riješio da odmori ovog ljeta, Bogdanovića nema zbog operacije koljena

Često se dešavalo da najveće košarkaške zvijezde igraju na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, a da propuste Eurobasket.

Sada to nije slučaj, pošto na kontinentalnoj smotri neće biti tek nekoliko asova.

Praktično sve najveće zvijezde evropske košarke su odlučile da se pojave na šampionatu koji će organizovati Njemačka, Gruzija, Italija i Češka.

Zapravo, sve sem našeg Nikole Vučevića, te Bogdana Bogdanovića iz Srbije i povrijeđenog Španca Rikija Rubija.

Vučević je riješio da odmori ovog ljeta, Bogdanovića nema zbog operacije koljena.

Najviše NBA igrača imaće Francuska – Evana Furnijea, Rudija Gobera, Timotija Luvavua, Tea Maledona i Franka Nilikine. Nema samo Nikolasa Batuma, koji se oprostio, i mladog Kilijana Hejsa, jer nije ni pozvan.

Njemačku će predstavljati braća Franc i Moric Vagner, Denis Šruder i Danijel Tajs, Tursku, Džedi Osman, Alperen Šengun, Omer Jurtseven i Furkan Korkmaz, Hrvatsku Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac, a Grčku braća Janis i Tanasis Adetokumbo i Tajler Dorsi.

Kao i Grčku, i Srbiju će predstavljati dvostruki uzastopni dobitnik nagrade za najkorisnijeg igrača NBA, Nikola Jokić, kao i ruki Nikola Jović i Aleksej Pokuševski. Na spisku Svetislava Pešića je i Nemanja Bjelica, koji je nedavno titulom sa Golden Stejt Voriorsima završio avanturu “preko bare”.

Sloveniju će predstavljati jedan od najboljih igrača na planeti, Luka Dončić, nastup Gorana Dragića je još pod znakom pitanja, a timu će sigurno biti Vlatko Čančar.

Za Španiju će igrati braća Vili i Huanćo Ernangomes, kao i Usman Garuba, za Gruziju bivši centar Budućnost Volija Goga Bitadze i Sandro Mamukelašvili, a za Italiju novajlija Simone Fontekio i iskusni Danilo Galinari.

Litvance će predvoditi dva sjajna centra, Jonas Valančunas i Domantas Sabonis, a Ukrajinu Aleks Lenj i Svjatoslav Mihajljuk.

Na listi zemalja koje će imati po jednog igrača iz NBA su Crna Gora zbog Marka Simonovića, BiH (Jusuf Nurkić), Finska (Lauri Markanen), Izrael (Deni Avdija) i Poljska, sa devetim pikom sa posljednjeg drafta, Džeremijem Sohanom.

Na listi koju je objavio specijalizovani portal “Eurohoops” je 41 igrač, ali će se vjerovatno proširiti za još jedno ime, jer Česi nisu objavili spisak, a na njemu bi trebalo da bude Vit Krejči iz Oklahome.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anon
30.07.2022-13:50 13:50

Najveće zvijezde zaslužuju da ih se tako zove. Vučević nikada nije bio zvijezda. Samo epizodista, na žalost.