Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Sve je spremno: Nova sezona Telekom 1. CFL startuje sjutra

Za šampionsku titulu i ove sezone će se boriti deset klubova. Naslov najbolje ekipe brani Sutjeska koja je u uzbudljivoj šampionskoj trci prethodne sezone bila bolja od Budućnosti

Borba za naslov najbolje ekipe u Crnoj Gori počinje sjutra. Nova sezona Telekom 1. CFL, 14. po redu od obnove državne nezavisnosti, počinje u subotu, trećeg avgusta.

Foto: Fscg.me

Prvi mečevi elitnog takmičenja u novoj sezoni igraju se od 17:30 časova na Zlatici i u Radanovićima, gdje se sastaju Kom i Zeta, odnosno Grbalj i Iskra.

U večernjem terminu igraju se dvije utakmice. U Petrovcu će od 20:00 časova snage odmjeriti Petrovac i Podgorica, novi prvoligaš, dok će pola sata kasnije na Starom aerodromu početi debi meč premijernog kola Telekom 1. CFL, duel OFK Titograda i Sutjeske.

Prvo kolo šampionata zatvara duel Budućnost i i Rudara koji će se odigrati u ponedjeljak, 5. avgusta od 19:00 časova. Ovaj meč odigraće se na stadionu OFK Titograd zbog zauzetosti Gradskog stadiona u Podgorici – u utorak se na našem najvećem stadionu igra prvi meč trećeg kola kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope između Sutjeske i Linfilda.

Za šampionsku titulu i ove sezone će se boriti deset klubova. Naslov najbolje ekipe brani Sutjeska koja je u uzbudljivoj šampionskoj trci prethodne sezone bila bolja od Budućnosti. Po prvi put u elitnom takmičenju nastupiće FK „Podgorica“ (nekadašnja Mladost iz Lješkopolja), dok se Kom nakon godinu dana provedenih u Drugoj ligi vratio među elitu.

Zbog rekonstrukcije terena na stadionu braće Velašević u Danilovgradu fudbaleri Iskre će tokom prvog dijela sezone domaće utakmice igrati van svog stadiona.

Ljubitelji fudbala će i ove sezone imati priliku da prate mečeve Telekom 1. CFL na kanalima Arena sport televizije. Osim regionalne televzijske kuće, prenose utkamica našeg šampionata gledaoci će moći da prate i na kanalima Radio-televizije Crne Gore.

Gledaoci Arena sport televizije i Radio-televizije Crne Gore moći će u ponedjeljak, 5. avgusta od 19:00 časova da prate direktan prenos utakmice Budućnost – Rudar.

Šampion Telekom 1. CFL izboriće plasman u kvalifikacije za UEFA Ligu šampiona, dok će drugoplasirana i trećeplasnirana ekipa nastupiti u kvalifikacijama za UEFA Ligu Evrope. Poslednjeplasirana ekipa na kraju šampionata izgubiće status prvogligaša, dok će prvoplasirana ekipa Druge lige izboriti direktan plasman u elitu. Ekipe koje zauzmu 8. i 9. mjesto na tabeli Telekom 1. FL igrati baraž za opstanak u Telekom 1. CFL protiv drugoplasirane i trećeplasirane ekipe Druge lige.

Foto: Fscg.me
IzvorFSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve