Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Sutjeska spremna za Slovan: Na kontru odgovoriti kontrom

Sutjeska večeras (20.15) u Bratislavi gostuje ubjedljivom šampionu Slovačke Slovanu! “Nebeskoplavi” su favoriti na papiru, ali “plavo-bijeli” obećavaju da se neće predati

Iz Nikšića do Tivta autobusom, sa mora avionom do Bratislave, kratak odmor u glavnom gradu Slovačke, trening na Narodnom stadionu u vremenu odigravanja utakmice, pa karantin – tako je prvak Crne Gore proveo posljednji dan pred prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Foto: Sports.kz

Sutjeska večeras (20.15) u Bratislavi gostuje ubjedljivom šampionu Slovačke Slovanu! “Nebeskoplavi” su favoriti na papiru, ali “plavo-bijeli” obećavaju da se neće predati…

“Očekivanja su pozitivna. Analizirali smo dosta Slovan, gledali njegove prijateljske utakmice, vidjeli da ima mana koje možemo da iskoristimo. Međutim, posjeduju kvalitet, prvenstveno u kontranapadu”, govori nam kapiten Vladan Giljen, koji otkriva kako protivnik na stadionu koji prima 22.500 ljudi igra…

“Napadaju sa čak sedam igrača. Stvarno dolaze sa velikim brojem igrača u završnicu, ostaju ranjivi u odbrani. To je ujedno naša šansa. Upravo ta kontra. Pokušaćemo da postignemo pogodak, ali sa dozom opreznosti, jer prvenstveno želimo da sačuvamo naš gol”, jasan je 29-godišnji čuvar mreže.

Učenici Nikole Rakojevića su u sklopu priprema za sljedeću sezonu, ali prvenstveno za pobjednika UEFA Kupa pobjednika kupova iz 1969. godine, odigrali tri utakmice na Zlatiboru: Zlatiborski okrug – Sutjeska 0:3, Sutjeska – Napredak 0:0, Sutjeska – Borac Banja Luka 0:3, Sutjeska – Radnik Surdulica 1:0.

“Spremili smo se dobro. Trenutno smo u fazi priprema, ali odmornu ulazimo u utakmicu. Iskreno, mislim da ćemo imati šta da pokažemo”, zadržao je optimizam nekadašnji golman portugalskog Nasionala, OFK Beograda, Čelika i albanskih timova Terbuni i Kastrioti.

Ipak, Slovan je u boljoj formi trenutno. Govore to i pripremne utakmice na kojima su legionari iz Bratislave upisali četiri pobjede i jedan remi.

“Što se naše forme tiče, dobra je. Mislim da smo na nekih 80 odsto. Sa druge strane, Slovan je spremniji, jer je 15 dana više od nas u treningu. Zato moramo da budemo pametni i nadam se dobrom rezultatu”, jasan je Damir Kojašević.

A 32-godišnji Piksi je upravo najveće pojačanje šampiona tokom ljeta. Došao je kako bi “plavo-bijeli” ostavili bolji utisak u kvalifikacijama za LŠ, nego na mečevima sa Šerifom ili Astanom. I zajedno sa Markom Ćetkovićem će biti u fokusu kada su kontre Sutjeske u pitanju…

“Šef traži od nas tu igru, kontre su nam najjače oružje. Radili smo na tome, vježbali smo puno, a mislim da Ćetković i ja možemo da odradimo to kako treba. Međutim, svi smo zajedno na istom zadatku”, tipuje bivši reprezentativac Crne Gore na ekipu i zajedništvo Nikšićana…

“Ne zavisi samo od nas dvojice, i drugi igrači su tu. Nadam se da zajedno možemo da ugrozimo Slovake i ostvarimo povoljan rezultat. Sa dobrim rezultatom bismo mogli da iskoristimo revanš kod kuće. Bitno je da damo sve od sebe i da ponovimo dobre stvari što smo radili tokom priprema”, jasan je eks igrač Dečića, Zete, Budućnosti, OFK Titograda, Vardara, Vojvodine, Radničkog iz Niša, Sarajeva, Šahtjor Karagandija, Jagjelonije, Gornjika, Astane i Lokomotive Taškent.

Revanš utakmica Sutjeska – Slovan Bratislava igra se za sedam dana na stadionu kraj Bistrice…

Sutjeska će večeras istrčati u formaciji 4-2-3-1, a na terenu će se najvjerovatnije naći sljedećih 11 igrača: Giljen, Ciger, Šofranac, Nedić, Bulatović, Eraković, Janković, Ćetković, Vučić, Kojašević, Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve