Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Sutjeska slavi titulu; Rakojević: Igrači su iznijeli najveći teret

"Mi smo od 20. oktobra uspjeli da napravimo tu bodovnu razliku i to prije svega što su naši igrači bili psihološki jaki"

Pobjedom nad Grbljem u Nikšiću 2:0 fudbaleri Sutjeske su obezbijedili četvrtu titulu šampiona Crne Gore u klupskoj istoriji.

Foto: FK Sutjeska

Nikšićani su uspjeli da odbrane zvanje šampiona baš kao što su to uradili u sezonama 2012/2013 i 2013/2014.

Emocije kraj Bistrice su proradile, a igrači i navijači su najsrećniji bili zbog Nikole Rakojevića.

Peco se na klupu vratio u srijedu poslije operacije, a sada je osvojio titulu treću u domaćem prvenstvu po čemu je postao rekorder.

“Nakon meča je mnogo lakše bilo šta reći, nego prije nekoliko sati, jer smo imali tremu. Ali, vjerovali smo i to je presudilo. Neću ništa novo reći, igrači su iznijeli najveći teret. Bilo je promjenljivih rezultata, znamo kako smo počeli šampionat, kako smo jesenas igrali i kakvu smo imali koncentraciju”, rekao je Rakojević nakon utakmice.

“Plavo bijeli” su kolo prije kraja osvojili titulu, ali nijesu zadržali “plus četiri”, nego su otišli na “plus šest, jer je Budućnost kiksala u Pljevljima (2:2). Da je bilo drugačije, odluka o šampionu bi bila ostavljena za posljednje kolo u kome “plavi” dočekuju Nikšićane pod Goricom.

“Kolale su razne priče u posljednje vrijeme, da bi bilo najpoštenije da se o tituli odlučuje u tom posljednjem meču pod Goricom, jer kao ta bi utakmica trebala da pokaže ko je zaista bolji. Međutim, meni se čini da je ovdje mnogo što šta pobrkano i kao da zaboravljamo da je upravo Budućnost, u oktobru prošle godine, imala pet bodova više od nas. Zašto nijesu uspjeli da održe tu prednost pitanje je za njih, ali zašto bi se u posljednje vrijeme provlačila priča kako je u finišu prvenstva naših sedam bodova više nedostižno. Mi smo od 20. oktobra uspjeli da napravimo tu bodovnu razliku i to prije svega što su naši igrači bili psihološki jaki”, jasan je Rakojević, koji je dodao:

“Nijesmo nikada ni posumnjali da će se ovo desiti, a kad je u timu vlada takva atmosfera onda titula dolazi kao nagrada. I taj posljednji meč pod Goricom, biće za nas kao svi ostali, odigraćemo najbolje što možemo, bez obzira što smo prije nego se možda očekivalo riješili pitanje titule”.

Izvorcdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve