Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Sutjeska protiv Mornara može da se vrati na vrh

Sutjesci danas u goste dolazi Mornar i možda je tako bolje nego da igraju derbi, bar dok ne povrate poljuljano samopouzdanje, dok se ne oporavi koji igrač više od prvotimaca…

Sutjeska je, može se reći, u prošlom kolu neočekivano poražena od Jezera i samim tim izgubila je lidersku poziciju. Ali, već danas (14 h) Nikšićani imaju priliku da naprave reakciju i pokažu da nije u pitanju kriza već samo loš dan. Sve ostalo bilo bi za brigu.

Sutjesci danas u goste dolazi Mornar i možda je tako bolje nego da igraju derbi, bar dok ne povrate poljuljano samopouzdanje, dok se ne oporavi koji igrač više od prvotimaca…

Miloš Kalezić je optimista pred današnji susret u kojem aktuelni šampion može da se vrati na vrh budući da Dečić ima dva boda više.

“Nesrećno smo izgubili od Jezera, ali to je epizoda koju smo morali odmah zaboraviti. Mislim da ćemo danas iskoristiti njihove slabosti, a moraju ih imati, i da ćemo slaviti osvajanje nova tri boda. Iskusna su ekipa, ali većina nas ima mnogo prvoligaških mečeva u nogama. Nekad se na našim terenima igrao bolji fudbal, pa je nastupila neka kriza, ali čini mi se da se sve to vraća na pravi put i nadam se da ćemo imati sve kvalitetniju ligu”, poručuje Kalezić.

Svjestan je propusta svog tima u minulom meču i strateg Nenad Brnović, ali ponovo tvrdi da ima kvalitetne igrače na klupi i da će se izboriti sa nevoljama koje im se dešavaju.

“Nijesu Barani u dobroj formi, pa ni rezultati ih ne prate, ali znamo da je u taj klub mnogo uloženo, da ih vode ljudi koji su dobro poznati na našim terenima i da su pred početak prvenstvene trke imali velike ambicije. Dešava nam se nešto neobično, dva puta nam se dešavaju povrede na zagrijavanju pred sam meč i to čak pred kraj zagrijavanja. Morali smo brzo reagovati, pa možda je i to uticalo da neke utakmice ne otvorimo kako smo planirali. Na primjer, protiv Jezera smo se tražili prvih dvadesetak minuta i tek onda počeli igrati kako treba. Ipak, vjerujem da imamo na klupi momke koji kada uđu znaju šta se od njih očekuje, pa sam tako optimista i uoči ovog susreta sa Mornarom”, riječi su šefa stručnog štaba FK Sutjeska Nenada Brnovića.

Sutjeska je na svom terenu ove sezone ostvarila svih pet pobjeda, dok je Mornar bez boda na gostovanjima. Ali, ekipa Mornara je prošle sezone iznenadila Sutjesku, šokirala je šampiona i na startu ovog šampionata, pa u taboru Barana vjeruju da imaju šta da pokažu i danas.

“Neće biti lako, Sutjeska je šampion, ima najveće ambicije i ove sezone. Ali, vjerujem da možemo da pokažemo da smo u usponu forme. Protiv Rudara smo pokazali da ne odustajemo do kraja, da vjerujemo u sebe, a taj bod ima višestruki značaj. Nastojaćemo i danas da pokažemo da imamo kvalitet i da zaslužujemo bolji plasman”, rekao je Igor Poček, ofanzivac Mornara.

Nekadašnji prvotimac Sutjeske unio je život u meču protiv Rudara, a očekuje se da i danas može biti važan adut Barana, koji se neće predati bez velike borbe.

“Najvažnije je da ispoštujemo sve dogovore iz svlačionice, da budemo koncentrisani na sebe, na svoju igru, da čekamo grešku rivala i sigurno da možemo ugroziti rivala. Idemo oprezno, ali nadam se da možemo izbjeći poraz “, naglasio je Poček.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve