Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Sutjeska otputovala za Banjaluku: Nikšićani desetkovani, ali obećavaju hrabru igru

No, svjesni su svi u „plavo-bijelom“ taboru da je Borac iz Banjaluke izuzetno kvalitetan rival, da bi im bio „tvrd orah“ sve i da su oni u prva dva prvenstvena meča briljirali, a zna se da su svega bod osvojili. Uz to, Nikšićani putuju desetkovani, praktično bez standardnih prvotimaca u odbrani

Ako je suditi po atmosferi koja vlada kraj Bistrice, nijesu fudbaleri Sutjeske obeshrabreni uoči prvog ovosezonskog evropskog meča.

Sutjeska, Foto: Pobjeda.me

No, svjesni su svi u „plavo-bijelom“ taboru da je Borac iz Banjaluke izuzetno kvalitetan rival, da bi im bio „tvrd orah“ sve i da su oni u prva dva prvenstvena meča briljirali, a zna se da su svega bod osvojili. Uz to, Nikšićani putuju desetkovani, praktično bez standardnih prvotimaca u odbrani.

“Očekuje nas jako teška utakmica. Borac se plasirao u Evropu, a prošle godine su maltene ušli u ligu ili su se jedva spasili, nije ni bitno. Napravili su odličnu i skladnu ekipu, to za nas predstavlja jedan veliki izazov.”, rekao je trener Sutjeske Dragan Radojičić i nastavio:

” Sa druge strane, moja ekipa može da igra sa Borcem i može da napravi odličan rezultat. Otežavajuća okolnost je svakako to što igramo kod njih, bez obzira što će se meč igrati bez prisustva publike”.

Sutjeskina ekspedicija jutros je otputovala za Banjaluku, čarter-letom crnogorske nacionalne kompanije, a u popodnevnim satima (16:30), u vrijeme odigravanja meča, odradiće i posljednji zvanični trening na stadionu koji će sjutra, zbog epidemije korona virusa, biti zatvoren za navijače.

Stigli su i rezultati testova, svi koji putuju u Banjaluku iz Nikšića, negativni su na korona virus, pa su makar, što se toga tiče, odahnuli.

U derbiju pod Goricom, Cicmil je teško povrijedio rame i oporavak će mu potrajati najmanje mjesec, Šofranac nema pravo nastupa zbog crvenog kartona zarađenog u prošlogodišnjem meču s Linfildom, Bulatović se nije oporavio, pa će, po svemu sudeći, Radojičić morati da bude umjetnik da bi sastavio štopersku i bekovsku liniju za izuzetno važan meč na međunarodnoj premijeri koji donosi novac, prestiž i produženje evropske priče.

Očigledno, šansu će morati dobiti i neiskusniji fudbaleri, mladi igrači koji nijesu imali zavidnu minutažu ni u domaćim šampionatima minulih sezona.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve