Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Sutjeska odbranila trofej u Mostaru, u finalu savladana Rogaška

U finalu, protiv Rogaške, prevagu na tasu Nikšićana donijeli su Nikola Pavlićević sa 25, a na putu ka pobjedi pomogli su mu Nikola Đoković sa 18, Ismet Sejfić sa 16 i Miloš Vujović sa 15 poena

Košarkaši Sutjeske i ove godine osvajači su turnira u Mostaru savladavši Zrinjski sa 90:82, a zatim u finalu i Rogašku sa 88:81.

Foto: KK Sutjeska

Memorijalni turnir „Marijofil Džidić“ se pokazao srećnim po igrače Sutjeske prošle sezone, koji su posle slavlja u Mostaru imali čudesne rezultate. Sa izuzetno mladom ekipom stigli su do finala Kupa, do polufinala plej-ofa u Crnoj Gori. U posljednjem kolu su ostali bez plasmana u polufinale ABA 2 lige, a zatim su ponovo izborili plasman u drugo po rangu regionalno takmičenje.

Uspjeh u Mostaru podigao je stepen samopouzdanja među igračima, kao i optimizam među navijačima uoči starta sezone. Prije turnira u Mostaru, Sutjeska je u Nikšiću pobijedila i ruski Novosibirsk sa 72:68.

U polufinalu turnira u Mostaru, protiv domaćina, Zrinjskog, centralna figura meča bilo je Nikola Pavlićević sa 33 poena, a dobro su mu asistirali Nikola Đoković sa 19, Ismet Sejfić sa 17 i kapiten Boris Lalović sa 15 poena.

U finalu, protiv Rogaške, prevagu na tasu Nikšićana donijeli su Nikola Pavlićević sa 25, a na putu ka pobjedi pomogli su mu Nikola Đoković sa 18, Ismet Sejfić sa 16 i Miloš Vujović sa 15 poena.

ABA 2 liga počinje 2. oktobra, a Sutjeska u prvom kolu na svom terenu igra protiv Novog Pazara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve