Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Sutjeska očekuje izazovnije proljeće

Nikšićki tim je lider, ima osam bodova više od prvog pratioca i to je rezultat kojim mora biti zadovoljan, mada su u finišu šampionata izabranici Milije Savovića dobro podbacili, jer su imali niz od pet mečeva bez pobjede

Završena je polusezona za Sutjesku.

Nikšićki tim je lider, ima osam bodova više od prvog pratioca i to je rezultat kojim mora biti zadovoljan, mada su u finišu šampionata izabranici Milije Savovića dobro podbacili, jer su imali niz od pet mečeva bez pobjede.

Realno je reći da su Nikšićani imali buran završetak prethodne polusezone, s Miljanom Radovićem na čelu, pa i da su nakon toga s aktuelnim šefom struke “odradili Evropu” možda i mimo ovdašnjih očekivanja, a to se najbolje potvrđuje analizom mečeva njihovih protivnika na međunarodnoj sceni u narednim mečevima.

Uzelo je evropsko takmičenje Nikšićanima ”danak”, ali su na domaćoj sceni bili sjajni od početka ovosezonske priče.

Sve do 20. novembra i susreta s Dečićem, koji im je nanio prvi poraz.

Nizbrdo su ”kola krenula” od tog susreta i “plavo-bijeli” su se na pobjednički kolosjek vratili tek u samoj završnici i to pobjedom protiv Podgorice, ostvarenoj u drugom poluvremenu.

Samo 13 golova je primila ekipa Milije Savovića, a 30 postigla, i ima samo dva poraza, upravo kao i njen prvi pratilac iz Tuzi.

Nisu kraj Bistrice mnogo opterećeni rezultatima najvećih konkurenata, pa ipak, u posljednjem meču kraj Bistrice osluškivali su i dešavanja iz meča Budućnosti s Rudarom, jer rivalstvo je neupitno i svi su svjesni da šampionat dugo traje i da će biti neizvjesna borba za titulu, da je svaki bod zlata vrijedan…

U meču s Podgoricom, posljednjem ovojesenjem, mrežu gostiju načeo je Božo Marković, a onda je Darko Nikač, u svom stilu, dovršio posao tako što je uknjižio još dva pogotka i pripisao sebi na saldo šesti.

– Mučili smo se Podgoricom, ali samo u prvom poluvremenu. Stisli smo ih u nastavku i krenuli na sve ili ništa. Bilo je teško, ali tri boda, pa makar igrali i s drugoligašem, nama treba da budu važna. Isplatila se naša ofanzivna igra, mada smo tako igrali i s Mornarom, Dečićem… ali lopta nije htjela u protivnički gol. Najviše nas boli poraz u Petrovcu, tri puta nam se tresla mreža i to je poraz koji ne možemo nikako zaboraviti. Ovo je tim koji želi sve da pobjeđuje, tim koji može i koji stvara, rekao je najuspješniji golgeter Sutjeske Darko Nikač.

Milija Savović takođe nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede nad Podgoricom, kada još nije znao ishod ostalih susreta.

– To što smo zamislili prije kraja šampionata, ostvarili smo. Dugo je prvenstvo. Imamo zavidnu prednost, ali ona mnogo ne znači. Sad je red da odmaramo, a o proljeću ćemo imati kad razmišljati, rekao je kratko Savović sumirajući učinak Sutjeske tokom prethodne polusezone.

Na pitanje kako je zadovoljan kompletnim učinkom svog sastava strateg Nikšićana odgovara ovako:

– Nakon kvalifikacija za Ligu konferencija i ispadanja, usredsredili smo se na domaći šampionat i postavili sebi cilj da moramo biti prvi. Za Sutjeskom je dvogodišnji “post”, nije bila dominantna u šampionatu, a otkako sam došao kraj Bistrice podmladili smo ekipu i to je bila velika nepoznanica. Nijesmo mogli ništa predvidjeti, ali željeli smo i na kraju se naža požrtvovanost isplatila. Ne smije se zanemariti i to što smo izborili polufinale Kupa Crne Gore, a to znači da smo na oba fronta jednako uspješni, riječi su Savovića.

Jovović odlazi, vraća se Ziko?

Čekaju izabranici Milije Savovića odluku nadležnih kad će početi šampionat, ali pretpostavljaju da će se ponovo okupiti 10. januara. Uslijediće ljekarski pregledi, a još se ne zna ni gdje će biti na pripremama.

Tokom zimskog prelaznog roka, vrlo moguće, ostaće bez Vladimira Jovovića. To je igrač koji je, prilično neočekivano, pojačao svoj nekadašnji klub, ali nema ugovorne obaveze sa Sutjeskom, što znači da bi ove zime mogao promijeniti sredinu.

– Naravno, Jovovića želimo i tokom naredne polusezone u svom sastavu, ali je vrlo moguće da ode. Od toga će zavisiti i da li ćemo tražiti neko pojačanje ili ne. Moguće je da Zakaria Alhariš ponovo zaigra za Sutjesku i to ćemo znati narednih dana. Ostali prvotimci imaju ugovore, što znači da neće biti mnogo izmjena u odnosu na jesenji dio šampionata – kazao je Savović.

Alharaiš je sa tribina pratio i posljednji meč Nikšićana, što bi trebalo da najavi njegov povratak u Sutjesku.

Reprezentativac Libije, popularni Ziko, igrao je i prije dvije sezone za nikšićki klub. Ostao je upamćen po izuzetnim potezima, golovima… Igrač tog kalibra dobro bi došao bilo kojoj ekipi, pa i Nikšićanima će, bez obzira što imaju ujednačenih 20-ak fudbalera, što ne oskudijevaju s mladim igračima…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve